Hoofdmenu

Roda JC wint de derby van MVV

Roda JC Kerkrade heeft met 1-0 gewonnen van MVV Maastricht. In een wedstrijd waarin een grotere uitslag het spelbeeld meer eer aan zou doen was Patrick Pflücke de matchwinner.
Met de derby van het zuiden werd het nieuwe jaar afgetrapt. Om precies 21.00 uur zette de thuisclub de wedstrijd in gang! Het eerste noemenswaardige moment van de wedstrijd deed zich voor in de achtste minuut. Benjamin Bouchouari gaf een goede pass naar de rechterkant op Stefano Marzo. De back gaf voor en via Xian Emmers kwam de bal bij Patrick Pflücke. Zijn poging van dichtbij werd echter gekraakt waardoor doelman Romain Matthys kon oprapen. Aan de andere kant liet een oude bekende zich zien. Mart Remans haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Rody de Boer pareerde zijn harde schot goed met twee vuisten.
Roda JC schiet na de rust uit de start blokken. De eerste aanval is dan ook meteen raak! Emmers krijgt de bal diep gespeeld in het strafschop gebied door Pflücke. De Belg legt terug op de Duister, die de bal keihard in de lange hoek schiet. Niet veel later kwam Roda JC bijna op 2-0 was het niet dat de ploeg van Jurgen Streppel voor de tweede keer deze wedstrijd de lat raakte. Deze keer schoot Limbombe keihard op de lat. In de rebound probeerde Pflücke het nog. Zijn schot ging hard voorlangs. Vijf minuten later zette Roda JC opnieuw een fraaie aanval op. Absalem kwam op over de linkerkant en gaf voor op Emmers. De middenvelder schoot, met zijn mindere linkerbeen, meteen op doel. De bal was niet ver genoeg in de hoek geplaatst waardoor doelman Matthys met zijn voeten kon keren. Vente completeert een hattrick. Alleen niet in doelpunten. Hij kopt de bal op doel en voor de derde keer deze wedstrijd staat de lat een doelpunt van de thuisclub in de weg. Meteen hierna leek Remans met een gele kaart goed weg te komen met een overtreding op Absalem. De spits leek te slaan, maar scheidsrechter Dieperink beoordeelde het met een gele kaart.
Na ruim twintig minuten in de tweede helft worden de gasten voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte Clint Essers op doel, maar op de lijn voorkwam Marzo de gelijkmaker. Ook Sven Blummel kreeg nog een mogelijkheid vanuit een hoekschop, maar zijn schoot ging over. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok deed zich de volgende kans voor de thuisclub voor. In een counter was Pflücke weg met Limbombe. De Duitser gaf mee aan de vleugelaanvaller, maar die verzuimde om de 2-0 te maken. Nicky Souren haalde zijn stift voor de lijn weg.
Met zijn eerste balcontact wist Robert Klaasen bijna te scoren. De middenvelder kreeg de bal van Pflücke en haalde uit van een meter of 25. Doelman Matthys wist met een knappe redding echter een doelpunt te voorkomen. In de slotfase was het nog spannend doordat de marge nog altijd, maar één was. Dit keer gaf Roda JC de voorsprong niet meer weg en werd er met 1-0 gewonnen van MVV Maastricht!
Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.