D66 Heerlen presenteert vernieuwende lijst

Gisteren heeft D66 Heerlen haar definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gepresenteerd. Op de lijst, vastgesteld door de leden van D66 Heerlen, staan maar liefst 13 nieuwe namen. Desondanks staat de lijst bol van de expertise en ervaring.

 

Achter de in juli gekozen lijsttrekker Tom Dragstra (27) staat raadslid en fractievoorzitter Amine Oulad Lmaroudia (33). Nieuwkomer Marjolein Korvorst, Raymond Dumont, Roos Verheijen en Noah Chebib complementeren de top 6.
Ervaring .Ondanks de relatief jonge lijst, waarop maar liefst 7 twintigers prijken, zoals nummer 6 Noah Chebib (22), hij studeert European Studie op Maastricht University.

Daarnaast heeft D66 genoeg expertise en ervaring in huis. Nummer 5 Roos Verheijen kent het sociaal domein op haar duimpje doordat ze meer dan 15 jaar bij Vitalis WoonZorg Groep heeft gewerkt en de decentralisaties van het sociaal domein in de praktijk heeft meegemaakt. Raymond Dumont werkt sinds 1995 bij de gemeente Sittard-Geleen waar hij diverse managementfuncties heeft bekleed, onder andere op het gebied van woningbouw en vastgoed. Marjolein Korvorst is secretaris van D66 Limburg en beleidsmedewerker bij onderwijsstichting LVO en heeft onder meer bij het CBS en ITEM gewerkt.
Amine Oulad Lmaroudia werkt als docent Engels op Fontys Hogeschool en is aan het promoveren aan de Universiteit van Amsterdam.
Tom Dragstra is werkzaam bij juridisch adviesbureau Ruimte in Advies en fractiemedewerker van D66 Limburg en is daarnaast zijn studie Fiscaal Recht op Maastricht University af aan het ronden.

Vernieuwing
Ten opzichte van de verkiezingen van 2018 staan er maar liefst 13 nieuwe kandidaten op de lijst.
De lijst ook qua achtergronden divers. Een deel van de kandidaten studeert nog of is pas lid geworden, maar de meeste kandidaten zijn in een specifiek werkveld werkzaam (geweest). Van oncoloog tot Rijksambtenaar en zelfstandig ondernemer tot medewerker bij een zorginstelling.

De lijst wordt afgesloten door lijstduwer Margriet Roozen, voormalig raadslid en voorzitter van de afdeling D66 Parkstad,

Uitdagingen
Dragstra: “Heerlen kent grote uitdagingen op het gebied van kansenongelijkheid, duurzaamheid en wonen. Met deze mooie en diverse lijst kunnen we deze uitdagingen met goed onderbouwde plannen aangaan en onze stad met lef verder brengen. Niet alleen in het centrum maar ook in de wijken. Voor jong en oud, waar je ook vandaan komt. Samen maken we Heerlen groener, bruisender en zorgen we dat alle Heerlenaren kansen krijgen.”

Groei en ambitie
Binnen Heerlen en de afdeling Parkstad is het aantal leden in de afgelopen periode behoorlijk gegroeid. “Het enthousiasme bij onze leden is groot en we voelen veel steun vanuit de inwoners van onze stad. Op lokaal, provinciaal en landelijk niveau heeft D66 een sterke visie die de mensen aanspreekt. Vooral ook jongeren die de urgentie zien om toekomstgerichte keuzes te maken.

Vorige verkiezingen hebben we bijna 3 zetels gehaald, dat is voor ons het minimale streven. Met vier zetels zijn we zeer tevreden”, aldus lijsttrekker Dragstra.

Foto´s D66 Heerlen

 

Geef een reactie