Kandidatenlijst Burgerbelangen Kerkrade vastgesteld

Ook in maart 2022 zal lijst 1 Burgerbelangen Kerkrade bestaan uit vijftig kandidaten. Onlangs is de volledige kandidatenlijst vastgesteld door de leden. Eerder werd al bekend dat wethouder en locoburgemeester Tim Weijers voor de derde keer unaniem gekozen is als lijsttrekker en zijn collega-wethouder Jo Schlangen weer als “running mate” (op nr. 2) gaat fungeren. Fractievoorzitter Alexander Geers staat op nummer 3, gevolgd door zijn collega-raadsleden Angelique Moberts (nr. 4) en Arie Gramsma (nr. 5). De plekken 6 t/m 9 worden ook ingenomen door huidige raadsleden: Jo Severins (nr. 6), Bjorn Oerlemans (nr. 7), Jo Essers (nr.8) en Nettie Paul (nr. 9). De commissieleden Raoul Vinken (nr. 10), Nicolle Heijltjes (nr. 11), Jean Ritterbeeks (nr. 12) en Anja Snijders (nr. 13) vervolgen de lijst. Raadslid Piet Van der Mierden staat op plek 15 en partijvoorzitter Lucie van de Meerakker is terug te vinden op nummer 25. Raadsleden Winand Heijltjes en Hens Housen staan op de plaatsen 48 en 49. Als lijstduwer heeft Burgerbelangen Kerkrade (op nr. 50) gekozen voor oud-wethouder en partijnestor Jo Hanssen. 

“Al onze raads- en commissieleden staan op de lijst en dit zorgt voor een stuk continuïteit,” aldus lijsttrekker Weijers. “We hebben een goede mix tussen jong en oud, waarbij ook meer vrouwen zich kandideren voor het raadslidmaatschap. Bovendien zijn al onze wijken goed vertegenwoordigd. Ook presenteren we een aantal nieuwe gezichten op onze kandidatenlijst en dit zal zorgen voor nieuwe dynamiek binnen onze partij,” vervolgt hij zijn verhaal. 

Burgerbelangen Kerkrade werd bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 veruit de grootste partij met 10 raadszetels. De partij wil graag de komende jaren haar ingezette koers, om Kerkrade door te ontwikkelen, voortzetten en dicht bij de burgers blijven staan met als slogan “Samen verder vooruit!” De volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma 2022-2026 staan op: www.burgerbelangen-kerkrade.nl

Foto  Burgerbelangen Kerkrade

Geef een reactie