Hoofdmenu

Wethouder Thijs Gulpen steunt het project ‘warme oortjes!

In Simpelveld zijn diverse vrijwilligers actief die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens

Een van die vrijwilligers is Brigitta Custers. In het verleden heeft ze diverse vrijwilligers-projecten opgezet en begeleid, zoals onder andere het oprichten van de groep ‘Met elkaar, voor Elkaar”, het hartjes-project en de kunstzinnige kerstbomen. Nu is ze aan de slag gegaan met ‘warme oortjes’.

Brigitta vertelt: ‘Ik kreeg warme reacties naar aanleiding van het kerstboomproject. Ook de beperkingen door corona, de watersnoodramp van deze zomer en vanwege het feit dat ieder mens wel eens een opkikkertje kan gebruiken, hebben mij aan het denken gezet. Dat heeft geleid tot het ‘hartjes-project’. Om mensen een hart onder de riem te steken! Op social media heb ik een oproep gedaan om hartjes te maken en te doneren. Hartjes in alle maten en kleuren, gemaakt van diverse materialen. Iedereen kon meedoen. De reacties en de donaties waren overweldigend. Ik heb op verschillende plaatsen mandjes met hartjes gebracht waar iedereen die er eentje kon gebruiken, een hartje kon uitzoeken en meenemen.

Warme oortjes
Nu wil ik graag de ‘warme oortjes’ onder de aandacht brengen. Tijdens een eerder bezoek aan de kledingbank viel me op dat er weinig mutsen, handschoenen en sjaals waren. Bij navraag bleek dat deze in 2021 nauwelijks ingeleverd zijn bij de kledingbank, er was een tekort ontstaan. Dat inspireerde mij, we hadden immers nog genoeg wol en garen over van eerdere projecten. Dus heb ik wederom een oproep op Facebook gedaan en mensen aangespoord om mee te doen.

Met ‘warme oortjes’ willen we sjaals, mutsen, cols en handschoenen in alle maten en kleuren verzamelen en geven aan de mensen die het nodig hebben. De ‘warme oortjes’ gaan daarom naar Caritas045, de kledingbank en de daklozenopvang. Zo willen we ervoor zorgen dat deze winter niemand met ‘koude oortjes’ hoeft te lopen.”
Hoe kunt u meedoen? 
Iedereen kan meedoen door een sjaal, muts, col of handschoenen te haken, breien of naaien. Bent u zelf niet zo creatief, dan kunt u ook een item kopen en doneren. Wilt u uw steentje bijdragen, meld u bij Brigitta door haar een mail te sturen (custersbj@kpnmail.nl). U kunt uw bijdrage inleveren bij de deelnemende ondernemers die zijn te herkennen aan de ‘warme-oortjes’ poster. Op de Facebookpagina Met Elkaar Voor Elkaar vindt u een actueel overzicht. In de Rode Beuk staat een rieten mand waar u de mutsen, cols, sjaals en handschoenen kunt deponeren

Wethouder Thijs Gulpen is ontzettend blij met mensen zoals Brigitta, iemand die zich belangeloos inzet voor anderen. “Waar zouden wij zijn zonder vrijwilligers? Het is bewonderenswaardig hoe vrijwilligers, jong en oud, met of zonder beperkingen, zich inzetten voor de medemens. Dat is de kracht van onze burgers, elkaar helpen en er voor elkaar zijn. Gelukkig zijn er binnen onze gemeente veel mensen bereid om iets voor een ander te doen, ieder met zijn eigen talent of zijn eigen mogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat deze vrijwilligers de aandacht krijgen, die ze verdienen. Daarom wil ik Brigitta dan ook graag hier een podium geven en laten vertellen wat haar nieuwste project inhoudt. In ons gemeentehuis hangt een ‘warme-oortjes-poster, hier kan iedereen een muts, sjaal of handschoenen inleveren die vervolgens via Brigitta bij de juiste personen terecht komen. Laten we met z’n allen een bijdrage leveren en ervoor zorgen dat deze winter niemand in de kou staat! “

 

Foto Gemeente Simpelveld