Roda JC heeft in het eigen Parkstad Limburg Stadion een ruime zege geboekt

Door doelpunten van Benji Bouchouari, Xian Emmers, Dylan Vente, Patrick Pflücke en Jamie Yayi Mpie werd er met 5-0 gewonnen!

In de zesde minuut van de wedstrijd kwam Roda JC al op voorsprong. Benji Bouchouari ontving de bal van Dylan Vente en haalde van ongeveer 20 meter hard en doeltreffend uit! In de eerste twintig minuten waren er verschillende goede kansen voor Roda JC. Onder andere Vente en Bryan Limbombe namen het doel van Luuk Koopmans nog onder vuur.

Via Patrick Pflücke was de thuisclub nog een keer gevaarlijk met een vrije trap, maar doelman Koopmans kon de poging keren in de korte hoek. Kort voor rust leek Niek Vossebelt de bal voor het inkoppen te hebben. Helaas wist Hervé Matthys de bal nog net over de achterlijn te koppen. Mede daardoor ging men rusten met een 1-0 voorsprong voor de Limburgers.

Na rust sloeg Roda JC meteen toe. Een mooie diagonale bal van Limbombe kwam bij Pflücke, die de bal prachtig controleerde met de borst. De Duitser hield het overzicht en gaf de bal breed op Xian Emmers. De Belg schiet, met een stuit, de 2-0 achter doelman Koopmans. Niet veel later weet de ploeg van Jurgen Streppel de stand nog verder uit te breiden.

Een schot van Pflücke is lastig voor doelman Koopmans die moest lossen. Vente was er vervolgens als de kippen bij om de 3-0 te maken. De koek was nog niet op, want in de 71e minuut kopte Pflücke, op aangeven van Emmers, de 4-0 binnen! Vijf minuten voor tijd doet ook een invaller nog een duit in het zakje. Op aangeven van Pflücke schuift de Belg ook de 5-0 nog in het lege doel.