Vanmiddag speelde Roda JC Kerkrade in Tilburg achter gesloten deuren een oefenduel tegen Eredivisionist Willem II. Na negentig minuten voetbal stond er een 3-2 eindstand op het scorebord van het Koning Willem II Stadion.
De Kerkradenaren begonnen goed en kregen de eerste kans van de wedstrijd. Patrick Pflücke mocht het eerste schot op doel noteren. De Duitser stormde aan de linkerkant op, schoot, maar moest toezien dat Jorn Brondeel de bal tot een corner verwerkte. Na een kwartier kregen de Tilburgers de eerste kans. Jizz Hornkamp zag dat Richard Jensen te snel uitstapte en leek ervan te profiteren, ware het niet dat Loek Hamers de bal prima keerde in de een-op-een-situatie.

Tien minuten later wist Hornkamp wel Hamers te passeren. Hamers verspeelde de bal na drukzetten van de Tilburgse aanvallers aan Max Svensson, die bediende Hornkamp die koeltjes afmaakte. Niet veel later zorgde Leeroy Owusu met een goede dribbel voor de tweede goal, maar ook in deze een-op-een-situatie kwam Hamers als winnaar uit de bus. In de volgende aanval van de Tilburgers moest de Roda JC-doelman toch weer zijn meerdere erkennen in Hornkamp. Na opnieuw balverlies van Hamers na druk zetten, kwam de bal voor de voeten van Hornkamp die, op fantastische wijze, de bal over de doelman lepelde en de 2-0 op het scorebord zette. Voor rust kreeg Roda JC nog één goede kans: Pflücke stormde op aan de linkerkant en gaf de bal aan Jamie Yayi Mpie. De aanvaller, die vrijdag zijn eerste competitiegoal tegen ADO Den Haag maakte, legde de bal breed op Xian Emmers. Maar de Belg maakte een overtreding met de aanname.

In de tweede helft stonden er bij Willem II elf nieuwe spelers, terwijl Jurgen Streppel slechts vier keer wisselde. Ook in het tweede bedrijf kwam de eerste poging op naam van Roda JC: Robert Klaasen gaf een prima dieptepass op Jimmy Vijgen. Het schot van de aanvaller ging in de korte hoek hard naast. Argyris Kampetsis vergrootte na een uur voetbal de Tilburgse voorsprong naar 3-0. Met de punt passeerde hij Hamers.

De wedstrijd leek uitgebrand, tot dat Dailon Livramento binnen de lijnen werd gestuurd. De aanvaller scoorde met zijn eerste balcontact, op aangeven van Vijgen, ook direct de 3-1 voorbij Willem II-doelman Connor van den Berg. Enkele tellen later kon de volgende kans genoteerd worden. Een voorzet van Xander Lambrix kwam via-via bij Mpie terecht, die zijn schot geblokt zag worden door Bergström. Ook Livramento mocht nog een kans noteren: met wat geluk bleef de bal in zijn bezit, maar zijn schot werd door Van den berg weggebokst. In minuut 82 kwam Roda JC via Vijgen op 3-2. De jeugdige vleugelspits kapte vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal fantastisch in de verre hoek. Een gelijkmaker werd helaas niet meer gemaakt door de Kerkradenaren.