SC Jekerdal zoekt nieuwe hoofdtrainer

SC Jekerdal gaat voor het volgend voetbalseizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal. Nour Eddine El Ouali maakt in de zomer de overstap naar STVV, de Belgische profclub uit Sint Truiden waar hij jeugdtrainer wordt.

Momenteel staat SC Jekerdal op een zesde plaats in de derde klasse A. Er is El Ouali veel aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten. “Ik loop nu een klein decennium rond bij SC Jekerdal, waarvan de laatste drie jaar als hoofdtrainer. Met deze spelersgroep, die mij na aan het hart ligt, wil ik gaan voor de best mogelijk afsluiting van het voetbaljaar. Dat betekent op zijn minst een plek in de nacompetitie. Ik voel dat als een soort verplichting naar de club toe die mij de kans heeft gegeven om mijzelf als trainer verder te ontwikkelen. Daar ben ik SC Jekerdal en het bestuur heel erg dankbaar voor.”

In het seizoen 2022/2023 gaat Nour Eddine El Ouali aan de slag als jeugdtrainer bij STVV. Bij de club uit de hoogste Belgische profdivisie gaat hij het beloftenelftal U16 onder zijn hoede nemen. “Dit is een unieke kans voor mij. STVV is een zeer goed gestructureerde vereniging met een duidelijke visie op het gebied van de jeugd. Ik ga talenten klaarstomen, zodat zij uiteindelijk de stap kunnen maken naar het eerste elftal. Ik vind het een eer en een uitdaging om daar aan mee te kunnen werken.”

De COVID-19 pandemie doorkruist al twee seizoen de ambities van SC Jekerdal en El Ouali. Op het moment dat het afgelopen voetbalseizoen werd afgebroken bezette SC Jekerdal de eerste plek in de derde klasse. De huidige voetbaljaargang verloopt eveneens met de nodige hindernissen: vanwege de coronamaatregelen zit er nauwelijks structuur in het kunnen trainen en het spelen van wedstrijden. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de competitie weer wordt hervat.

Bestuurslid technische zaken Branko Eijssen van SC Jekerdal: “Ondanks deze moeilijke en onvoorspelbare omstandigheden, heeft Nour Eddine El Ouali aangegeven het seizoen graag af te maken bij SC Jekerdal. Dat siert hem. Hij is altijd eerlijk geweest over zijn ambitie om ooit voor een profclub te kunnen werken. Hij is bij SC Jekerdal kampioen geworden met het tweede elftal, heeft promotie behaald naar de derde klasse en heeft van SC Jekerdal een stabiele derdeklasser weten te maken die zelfs ambities durft te koesteren richting de tweede klasse. De overstap van Nour naar STVV is een erkenning van zijn kwaliteiten. Wij gunnen hem het allerbeste in het vervolg van zijn trainerscarrière.”

SC Jekerdal gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal. Eijssen: “We zullen de komende periode gebruiken om ons goed te oriënteren en gesprekken te voeren, die uiteindelijk moeten leiden tot de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach. We streven daarbij naar het maken van snelheid, maar de zorgvuldigheid van het proces staat voorop.”

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie