Nationale Voorleesdagen 2022 – feest voor peuters en kleuters in SCHUNCK Bibliotheek.

 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het feest voor peuters en kleuters in de bieb. Van 26 januari t/m 6 februari worden er verschillende kleine feestjes gevierd in alle vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek.

De reguliere voorleeshalfuurtjes in de bibliotheek worden omgetoverd tot monsterlijke voorleeshalfuurtjes. Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2022: Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat) van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Ook kunnen kinderen creatief aan de slag om een eigen Boekboefjes-monster te knutselen. Dit kan in de bibliotheek, maar ook thuis met behulp van de knip/kleurplaat die op de website van SCHUNCK te vinden is.

Poppentheater. Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen zijn alle peuters en kleuters welkom bij het poppentheater: Maar eerst ving ik een monster. In deze voorstelling, voor peuters en kleuters vanaf 2 jaar, probeert poppenspeler Jogchem Jalink (o.a. bekend van Sesamstraat) grote, kleine, pluizige en gekleurde monsters te vangen. Een echte beleving voor kleuters én hun ouders! Reserveren kan via schunck.nl.

Voorleestips. Voorlezers kunnen daarnaast in de bibliotheek terecht voor de leukste boekentips én voorleestips. Want voor de taalontwikkeling van (jonge) kinderen is het belangrijk om er af en toe een boek bij te pakken. Peuters en kleuters leren door voorlezen een hoop nieuwe woorden, het prikkelt de fantasie én versterkt de band tussen voorlezer en kind.

De bibliotheek heeft een groot aanbod aan babyboeken, prentenboeken, voorleesboeken, niet-Nederlandse boeken en nog veel meer. Daar komt nog bij dat kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek. De medewerkers helpen je graag om van voorlezen een echt feestje te maken.

Foto Schunck

 

 

Geef een reactie