133 personen in de bijstand vinden werk of leren verder

De gemeente Landgraaf helpt mensen met een bijstandsuitkering bij het vinden van werk of een opleiding. We kijken daarbij per persoon naar wat de mogelijkheden zijn. Maatwerk dus. Van deze werkwijze zien we nu mooie resultaten terug. In 2021 zijn we begonnen met 1033 personen met een bijstandsuitkering of een IOAW-uitkering. Daarvan hebben 133 personen werk gevonden of doen een opleiding.

‘Ons streven was dat vorig jaar 2% van de mensen met een uitkering werk zouden vinden of verder gingen leren’, legt wethouder Christian Wilbach uit. ‘Met een daling van 5,4 %, daarbij rekening houdend met nieuwe mensen die een uitkering krijgen, hebben we dit doel ruim behaald. Dat is een mooi resultaat! Maar nog belangrijker is dat deze mensen weer hun plek in de samenleving hebben gevonden.’

Van arbeidsfit naar een betaalde baan

Mensen die geen inkomen hebben, kunnen bij ISD BOL een bijstandsuitkering aanvragen. De eerste vraag is dan óf iemand kan werken. Kun je werken dan ben je voldoende arbeidsfit. Je ontvangt dan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het maken van een CV of sollicitatietraining. Is er meer ondersteuning nodig, dan wordt er samen met een ontwikkelcoach van het MOB (Mens Ontwikkel Bedrijf) gewerkt aan het traject tot een betaalde baan.

Lees meer klik op deze link.

 

Geef een reactie