Regio Deal op stoom met inzet van laatste termijn Rijksmiddelen.

De projecten Bleijerheide (Kerkrade), Brunssum Centrum (Brunssum), de Slakhorst en Vrieheide (Heerlen), Oud Nieuwenhagen fase 2 (Landgraaf), Kerkplein (Voerendaal) en Stratenaanpak Parkstad

De 5 gemeenten ontvangen een bijdrage uit de Regio Deal. Er zijn ook financiële middelen gereserveerd voor de uitvoering van het project Nuinhof (Beekdaelen) en het programma Grensoverschrijdende Samenwerking (GROS). Bovendien zijn er middelen gereserveerd voor compensatie van de verhoging van de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021, waar bepaalde eerder geselecteerde Regio Dealprojecten door getroffen worden. Hiermee is het volledige budget van 40 miljoen euro bestemd dat in 2019 door het Rijk beschikbaar is gesteld voor de Regio Deal Parkstad Limburg. Met de projecten die in het kader van de Regio Deal Parkstad Limburg zijn gestart of worden gestart, wordt een investering van zo’n 600 miljoen euro in beweging gezet.

voor meer informatie klik op deze link.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie