Hoofdmenu

Fortuna Sittard wint oefenwedstrijd van N.E.C

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen N.E.C. Nijmegen. Het duel tegen de competitiegenoot werd vooral aangegrepen om wedstrijdritme op te doen. Hoofdtrainer Sjors Ultee deed geen beroep op onder meer Mickael Tirpan, Andreas Samaris, Deroy Duarte en Tijjani Noslin. De geel-groenen wonnen door doelpunten van Richie Musaba en Ben Rienstra uiteindelijk met 1-2. 

Na een rustig begin werd na 26 minuten de score geopend door Rodrigo Guth. De verdediger  werkte een afvallende corner achter doelman Yanick van Osch. De formatie van Sjors Ultee had echter maar twee minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Musaba kopte raak uit een corner. Na de gelijkmaker bleven grote kansen uit.

In de rust wisselde Ultee de nodige spelers en bracht hij basisspelers binnen de lijnen. Dat resulteerde na 68 minuten in de 1-2 voor de Limburgers. Robin Roefs, de doelman van N.E.C., ging de fout in en verwerkte een corner niet goed. Rienstra profiteerde daarvan door de bal in het lege doel te koppen. Dat was, naar zo later bleek, de winnende treffer.

Fortuna Sittard hervat de competitie over een ruime week, op zaterdag 5 februari. Om 18.45 uur is sc Heerenveen dan de tegenstander in het Fortuna Sittard Stadion.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno