Taekwondo Academy Seo ziet zwart

 

HEKSENBERG – De spanning was te snijden op zondag 30 januari in gymzaal Pronsenbroek waar 5 leden van Taekwondo Academy Seo op gingen voor hun zwarte band examen. Te samen met collega-sporters uit Nederland en België mochten de beoefenaars van de Koreaanse zelfverdedigingssporten Taekwondo en Hapkido hun kunsten aan de examencommssie (onder leiding van grootmeester Seo Myung-Soo, 9e dan) laten zien.

Bij hapkido stonden Jill, Gwen en Minke op de mat voor hun eerste dan. Vanwege corona hebben de drie dames zich ruim twee jaar voorbereid op diverse onderdelen van de Koreaanse zelfverdedigingsport. Tijdens hun examen wisten ze het beste uit zichzelf te halen bij hosinsul (zelfverdediging), nakbup (valbreken) en hankido. Als laatste onderdeel was breektest waarbij met een voetveeg en met de hand een houten plank gebroken moest worden. Met name dit onderdeel vereiste het meest van de drie.

Bij taekwondo stonden Jill, Levi en Danny op de mat voor hun tweede dan. Nadat het onderdeel poomsee waarbij diverse taekwondotechnieken in een stijlvorm worden gelopen naar tevredenheid was afgerond werd er zelfverdediging en aan sparring gedaan. Beheersing van lichaam en geest staat daarbij voorop. Tenslotte volgde de breektesten waarbij in een sprong twee dikke houten planken gebroken diende te worden met de voet. Vooraf liep deze test niet goed maar op examen lukte het de drie taekwondoka’s in een keer.

Bij de uitreiking van de diploma’s hadden de grootmeesters hier en daar nog een enkele kritische noot over de examinandi maar bij alle sporters uit Heksenberg was de techniek en inzet overtuigend en verdienden ze daarmee een groot compliment.

Foto Taekwondo Academy Seo

Geef een reactie