Spannende misdaadromangeschreven door inwoner Landgraaf

Spannende roman over de moord op een jonge vrouw en over een drankzuchtige zwerver, waarbij alles uiteindelijk anders blijkt te zijn dan het lijkt

Titel:            Sjoerd  onder de radar
Auteur:       Leo Plantaz (Landgraaf)

ISBN:         978-94-6365-392-3
Prijs:          € 24,50

Over het boek: Rechercheurs Jean Servaas en Harrie Goblet onderzoeken de raadselachtige dood van een jonge vrouw in een caravan. Bij de caravan treffen ze sporen aan, die leiden naar een drankzuchtige zwerver, Sjoerd, die af en toe in de caravan verblijft. Sjoerd slaat op de vlucht als hij de agenten ziet en komt, na een tussenstop in de kelder van een café, waar hij verzorgd wordt door de vrouw van de eigenaar, in een ingewikkelde situatie terecht.
Drie mannen, die net een snackbar hebben overvallen, dwingen hem met hen mee te gaan en een dokter te zoeken, voor een van de mannen, die denkt dat hij ernstig gewond is. Sjoerd herinnert zich het huis van een oude dokter, waar hij wel eens geweest is. De dokter ligt op sterven en zijn dochter, Anna, wordt gedwongen de mannen te helpen.
Dan ontspint zich een reeks spannende avonturen, waarbij de mannen onderling grote problemen krijgen. Ook hun opdrachtgever, Rademacher, zorgt voor onrust.  Rademacher wordt zelf onder druk gezet door iemand uit het verleden. Sjoerd en Anna moeten intussen voor hun leven vechten. Gaandeweg blijkt, dat de hoofdpersonen anders in het leven staan dan het aanvankelijk leek.

Over de auteur: Leo Plantaz is geboren in 1947. Hij werkte als metselaar en als hovenier en vervolgens op de tekenkamer en de afdeling calculatie.
Hij heeft altijd veel detectiveboeken gelezen. Tijdens het lezen van die boeken dacht hij wel eens, ik had het verhaal een andere wending gegeven. Na zijn pensionering is hij begonnen met schrijven. Dat was moeilijker dan hij dacht. Maar hij is een doorzetter. Het resultaat is dit boek.

Onderschrift voor belangstellenden: Wilt u meer informatie, een recensie-exemplaar van het boek ontvangen, of een interview met de auteur, dan kunt u contact opnemen met Jitske Kingma, jitskekingma@elikser.nl, 058-2894857, 06-48626286
Foto Uitgeverij Elikser

 

Geef een reactie