Hoofdmenu

Kunst­pos­ter ‘Vas­te­la­o­vend in Lim­bur­g’ ge­pre­sen­teerd

De partners Provincie Limburg, De Limburger en Sjeng Kraft Kompenei presenteerden vandaag de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’. De poster is gemaakt door kunstenaar Paul Kusters uit Maastricht. Gezien de maatschappelijke situatie en ontwikkelingen rondom corona verscheen de poster afgelopen jaar niet.

Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg (Cultuur) van Provincie Limburg: “Vanwege het coronavirus gaat de georganiseerde vastelaovend in Limburg, net als vorig jaar, niet door. Met de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ willen we in deze moeilijke tijden een signaal van hoop afgeven en Limburgers een hart onder de riem steken. Ook willen we met de poster benadrukken dat saamhorigheid en onderlinge verbondenheid, begrippen die nadrukkelijk met Limburgs belangrijkste volksfeest verbonden zijn, juist nu aandacht verdienen. Om in de toekomst weer vastelaovend te vieren, moeten we de herinnering aan die traditie levendig houden. De kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ helpt daarbij.”

De gratis kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ verschijnt sinds 2006, en is bedoeld om zoveel mogelijk inwoners van Limburg te betrekken bij carnaval. De poster wordt in een oplage van 75.000 exemplaren verspreid, en is gratis af te halen bij circa vijftig afhaalpunten verdeeld over de provincie. Meer informatie hierover is te vinden op www.limburger.nl/poster-afhaalpunten(opent externe website).

Poster kunstenaar Paul Kusters uit Maastricht.