Roda JC Kerkade heeft gelijkgespeeld tegen koploper FC Volendam.

 In een wedstrijd waarin alleen de ploeg van Jurgen Streppel voor de winst ging, kwamen de Limburgers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Met een ‘uitverkocht’ Parkstad Limburg Stadion begon Roda JC om 20.00 uur aan de wedstrijd tegen koploper FC Volendam. Na acht minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Robert Mühren raakte de bal helemaal verkeerd, maar met geluk kwam de bal voor de voeten van Achraf Douiri. De verdediger schoot de bal in de lange hoek binnen. Kort hiervoor kopte Richard Jensen een hoekschop van Xian Emmers over het doel van de gasten.

In de twintigste minuut creëerde Roda JC een uitstekende kans op de gelijkmaker. Patrick Pflücke ontving de bal van Bryan Limbombe en gaf hem laag voor op Emmers. De poging van de Belg werd ternauwernood geblokt, waardoor de stand 0-1 bleef. In de 38e minuut kwam Roda JC met de schrik vrij. Robert Klaasen lijdt balverlies op het middenveld en Múhren probeerde het meteen op doel. Buiten het bereik van Rody de Boer ging de bal naast het doel.

Na rust was het ook weer Roda JC dat opzoek ging naar een doelpunt. Een voorzet van Dylan Vente schoot door en voorbij de tweede paal probeerde Richard Jensen het. De poging van de Fin was wel hard, maar doelman Filip Stankovic kon zijn schot tot hoekschop verwerken. Niet veel later was Pflücke dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging voorlangs.

De druk van de thuisclub hield aan, want nog geen minuut later verscheen Emmers alleen voor doelman Stankovic. Helaas was de doelman van FC Volendam opnieuw een sta-in-de-weg. In minuut 66 had de ploeg van Jurgen Streppel dan eindelijk succes. Een voorzet van Jensen was precies op maat voor Vente, die op schitterende wijze de bal in het doel kopte. Hierna was het alleen nog Roda JC dat op jacht ging naar de overwinning, maar nog een doelpunt zat er niet meer in.

Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie