Trainer Ben Labyed vertrekt bij Kakertse Boys

 

Kakertse Boys, hekkensluiter in de vierde klasse B van het amateurvoetbal, en trainer Ben Labyed gaan aan het eind van het voetbalseizoen 2021-2022 uit elkaar. In goed onderling overleg is besloten het contract tussen club en de oefenmeester niet te verlengen.

Ben Labyed begon medio 2020 bij Kakertse Boys. Hij tekende vóór de zomer voor de club uit de gelijknamige wijk in Landgraaf. Nu vertrekt hij er, aan het eind van het seizoen dan. Eerst zal hij nog alles in het werk stellen de club voor de vierde klasse te behouden. Dat het niet allemaal crescendo is gegaan, mag duidelijk zijn. Anders sta je immers niet laatste in de rangschikking van 4B. Daar is echter een verklaring voor. Een woordvoerder van het bestuur van de club legt uit: ,,Ben tekende dus in 2020. Vervolgens, net voor het sluiten van de overschrijving, besloten enkele spelers om weg te gaan. Hierdoor had Ben een moeilijke start. Na een paar weken werd de competitie ook nog eens stilgelegd vanwege Corona. Dat is ook de reden waarom Ben het vertrouwen van het bestuur kreeg en zijn verblijf bij ons dit seizoen een vervolg kreeg. Maar ook nu kregen we te maken met de nodige  tegenslagen. Ben is een persoon die zich voor 100 % inzet en altijd aanwezig is. Hij kreeg er echter niet altijd de gewenste inzet van zijn  spelersgroep voor terug, misschien ook wel als gevolg van de pandemie. Reden waarom hij een aantal keren een beroep moest doen op spelers van lagere elftallen. Daarom hebben we in goed onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan. Ben maakt het lopende seizoen af en zal zijn uiterste best doen om ons voor de vierde klasse te behouden.”

Dan de trainer zelf over zijn besluit om te vertrekken. ,,Ja, we gaan uit elkaar, in goed overleg. Het begin van mijn verblijf bij de boys was positief, totdat Corona roet in het eten gooide, waardoor weinig ruimte overbleef om echt met voetbal bezig te zijn. We moeten nu met z’n allen één doel voor ogen hebben: de club behouden voor de vierde klasse. Er komen nog genoeg wedstrijden aan om dat te bewerkstelligen.”

We vragen ons af of de oefenmeester al iets nieuws voor komend seizoen heeft. Ben sluit af met: ,, Nee, een nieuwe club heb ik nog niet. Ik sta er wel open voor om komende voetbaljaargang een nieuwe start te maken en een nieuwe uitdaging aan te gaan. We zien wel, maar nu eerst goed afsluiten bij Kakertse Boys.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie