De Heerlense StemWijzer is vanaf nu online!

Op 14, 15 en 16 maart kunt u weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Heerlen een StemWijzer laten maken door ProDemos. De StemWijzer is vanaf nu online.

Met de StemWijzer biedt gemeente Heerlen haar inwoners op een toegankelijke manier informatie over de standpunten van de deelnemende partijen. In de StemWijzer gaat het bijvoorbeeld over de omslag naar duurzame energie, woningnood en veiligheid. Wat vindt u van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Vul de Heerlense StemWijzer in en u komt erachter!

In de stemwijzer, ontwikkeld door ProDemos, staan ongeveer dertig stellingen over belangrijke onderwerpen in onze stad. Bij deze stellingen kunt u kiezen voor ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Na het invullen van de StemWijzer kunt u direct zien welke partij het beste bij uw opvattingen past. Daarnaast krijgt u een overzicht van alle partijen en hun toelichting per onderwerp, zodat u een goede vergelijking kunt maken.

Wanneer in uw uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen 5% of minder is, krijgt u de mogelijkheid een ‘shoot-out’ te doen: u krijgt dan nog eens 3 of 5 stellingen om te beantwoorden. Daarmee kunt u twee partijen extra met elkaar vergelijken. Wanneer meerdere partijen bij elkaar in de buurt zitten, kunt u deze shoot-out met meerdere combinaties van partijen doen.

Voor mensen die moeite hebben met lezen en begrijpen van de StemWijzer, is er een aparte toegankelijke versie van de StemWijzer ingericht. voor meer informatie https://heerlen.stemwijzer.nl/

Foto Gemeente Heerlen

 

Geef een reactie