Hoofdmenu

Rkvv Voerendaal verliest uitwedstrijd van sv Eikenderveld

Drie dagen na de zware wedstrijd tegen Geuldal mochten we op bezoek bij Eikenderveld. Een aanvallend ingestelde ploeg welke met nieuw elan wellicht iets aan pure kwaliteit heeft ingeleverd tov voorgaande jaren, maar wel beter georganiseerd speelt.
Aan het weer kon het niet liggen vandaag, de zon scheen heerlijk bij een graadje of 10. In de eerste helft werd Sander een paar keer onder vuur genomen. Zelf kregen we geen echte kansen maar wel wat speldenprikjes. Een hoge voorzet van Jeroen Klinkenberg eindigde te dicht op de achterlijn voor Michel van Dinther om deze nog tussen de palen te krijgen. Een schot van Jesper Senden werd gekraakt en een inzet van Luc Loozen na een afgeslagen bal viel net over het doel. De thuisploeg kwam echter wel tot scoren.
Na eigen balverlies schakelde Eikenderveld snel om en een fraaie voorzet werd hard tegen de touwen gekopt. De scheidsrechter overrulede de grensrechter en spelers die duidelijk buitenspel hadden gezien en zo stond het 1-0. Na de pauze wisten we dat er wat te halen viel want hoewel de thuisploeg bij vlagen aardig speelde, waren er ook zeker ruimtes en mogelijkheden. Het bleek echter zo’n dag waarop je waarschijnlijk nog een uur had kunnen voetballen maar dan ging die er nog niet in. We duwden steeds meer naar voren en gaven daardoor ook ruimtes weg.
Sander Smeets hield ons nog enkele keren goed in de wedstrijd maar het mocht niet baten. Een vrije trap van Ron Starmans was te zacht om de doelman te verontrusten en ook andere (halve) pogingen bleken vruchteloos. Het eerste tegendoelpunt uit veldspel dit seizoen en gelijk een dure tegentreffer: een 1-0 nederlaag en 0 punten.
Volgende week gaan we weer verder, thuis tegen Mechelen.
Door Michel van Dinther, en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno