Hoofdmenu

Schaesberg vrouwen 1 pakken de draad weer op.

Eindelijk mochten de vrouwen van Schaesberg weer aan de bak. Coronamaatregelen en  slecht weer zorgde ervoor dat alle oefenwedstrijden niet doorgingen. En de gepande competitiewedstrijd verschoven werd. Maar eindelijk was het dan weer zover. De ploeg vertrok uit naar ZSV (Deurne).

Dat het de eerste wedstrijd was na lange tijd was ook de hele wedstrijd te zien aan het spelbeeld. Weinig ritme, veel foute passes en veel wild spel. Wel ook mede door het spel van de tegenstander dat ook verre van goed was. Waardoor het een zeer matige wedstrijd werd. Zsv kreeg meteen een dot van een kans maar Yaelle lag goed dwars. Meteen daarna het eerste wapenfeit van Schaesberg.

Een indraaide hoekschop van Wendy werd afgekeurd.  De volgende hoekschop was raak. Melanie kopte van dichtbij raak 0-1. Daarna kreeg Schaesberg twee goede kansen om de score uit te bouwen en de wedstrijd al op slot te gooien. Helaas ook hier ontbrak het ritme nog.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld, slecht voetbal, Weinig “pap”in de benen. Lois had ondertussen de kans op de 0-2 maar ze wilde de bal breed leggen op Melanie waardoor een verdedigster kon ingrijpen. Een onnodige organisatie fout leverde een uitbraak van de thuisploeg op. Jess deed een uiterste poging maar helaas. De bal ging op de stip. 1-1

Deze stand bleef niet lang staan want uit een van de volgende aanvallen. Die over diverse speelsters goed werd uitgespeeld werd bij de tweede paal door Tasmin (MO17) binnen getikt. 1-2. Hiervoor was een handsbal van de tegenstander aan vooraf gegaan maar de scheids gaf voordeel. Gelukkig ging de bal erin want anders weet je nooit of hij op de stip gaat. Ver heel ver in blessure tijd schoot ZSV nog op de paal maar gelukkig liep deze situatie goed af.

Onze vrouwen waren door vele blessures en pijntjes flink gehavend. Maar mede door Tasmin en Fleur van de MO17 had Schaesberg twee goede krachten achter de hand die beide hun debuut in vrouwen 1 maakte en dit Meer dan uitstekend deden. Wel was het weer balen dat Boukje geblesseerd moest uitvallen met een knieblessure.

Volgende week zal de tegenstander van een heel ander niveau zijn,  dan gaan de vrouwen op  bezoek bij Rood wit in Helmond.  En dat is een van de beter voetballende ploegen in de competitie. Maar ook dan zal TEAM Schaesberg er weer staan.

Door Andries Bemelmans en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)