Hoofdmenu

KVC Oranje weerstaat Heksenberg-NEC

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Het duel tussen Heksenberg-NEC en KVC Oranje werd eerder al twee keer geprogrammeerd. Beide keren gooide Corona roet in het eten. Nu was het dan eindelijk zover, er kon worden gevoetbald, op Sportpark Varenbeuk. Voor ruim 200 toeschouwers legden de ploegen van de (interim-)trainers Roger van Eijk en zijn opponent aan gastenzijde Paul van Putten een pot voetbal op de mat die van begin tot einde spannend was, maar jammer genoeg zonder doelpunten bleef: 0-0.

Heksenberg-NEC had tot aan de confrontatie met KVC Oranje haar vier thuiswedstrijden gewonnen, steeds met 2-0. Uit daarentegen werd nog geen enkele keer gewonnen. Ook thuis tegen KVC Oranje incasseerde de fusieclub dus geen tegentreffer. Dat is tevredenstellend, het feit dat zelf niet werd gescoord, daarover heerste na afloop teleurstelling in de thuisclubgelederen.

Met name in de beginfase van de wedstrijd was Heksenberg-NEC de bovenliggende partij. KVC Oranje werd vroeg onder druk gezet en die ploeg had het daar maar moeilijk mee. Diverse aanvallen, vaak met vloeiend combinatievoetbal, rolden richting KVC Oranje-doel. De oranje-witten kwamen er in eerste instantie voetballend niet of nauwelijks onderuit. Het was dan ook niet vreemd dat de eerste kansen voor de thuisclub waren. Een pegel van Emircan Cepni strandde op de vuisten van KVC-goalie Lars van der Weide, terwijl een schot van Randy Quaedackers maar net over de veste van diezelfde Van der Weide vloog. Op slag van rust schoot Amir Ayadi net naast. De serieuze aanvallen van de bezoekers bleven in het eerste bedrijf in feite beperkt tot een enkele. Die echter had zomaar resultaat kunnen opleveren. Scott Vienerius ging de zestien van de thuisclub binnen. Een fractie van een seconde later lag hij op de grond. Een deel van de aanwezigen, binnen en buiten de lijnen, zag er een pingel in. Scheidsrechter Michael Hoeksma beoordeelde de situatie anders en liet doorspelen.

Wie op de ranglijst kijkt ziet dat Heksenberg-NEC in (nu) 9 duels 13 keer gescoord heeft. Dat is best weinig voor een ploeg met zoveel voetballend vermogen. KVC Oranje heeft het net van de tegenstander in 8 duels 11 keer gevonden. Ook dat kan beter. Of, anders geformuleerd, men had op Sportpark Varenbeuk  de cijfers wat kunnen opkalefateren. Na de rust dan, want toen kwam men tot drie keer toe dicht bij de 0-1. Steeds was het Chris Frauenrath die aan het eind van de aanval stond. De eerste keer kopte hij in, op aangeven van Mees Ruiters vanaf links. Doelman Kay van Eijk, in het verleden uitkomend voor KVC Oranje, redde bekwaam. Even later stond diezelfde goalie weer een treffer van Chris Frauenrath in de weg. Nu redde hij met zijn voeten. Bij een derde gelegenheid echter was hij kansloos. Mees Ruiters stak Niels Lanckohr op rechts diep. Lanckohr leverde een panklare, strakke, voorzet af en Chris Frauenrath kon van dichtbij en vrijstaand uithalen. Dat deed hij met zijn rechter. De bal vloog echter over de veste van Van Eijk.

KVC Oranje had dus de kans gemist om Heksenberg-NEC in een thuisduel de eerste tegentreffer te bezorgen en met drie punten vanuit sportpark Varenbeuk te vertrekken. Maar, daar waren vriend en vijand het na afloop wel over eens, een gelijkspel deed recht aan het vertoonde binnen de lijnen.