Na een zeer goede najaarsreeks, die afgesloten werd met een mooie eerste plek, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse op het programma voor de mannen van Ingo Schaakxs.

Op het kunstgras in Oirsbeek was ALFA SPORT JO-19 de gastheer. Het begin van de eerste helft lag in handen van WDZ, dat feller van start ging. Dit resulteerde in de 0-1 van Frank Heijnen, die in de diepte gestuurd werd en in het een tegen een duel goed weg draaide van zijn tegenstander om vervolgens de bal in de lange hoek te krullen. Na de snelle tegengoal schakelde Alfa Sport een tandje hoger en nam het wedstrijdbeeld over. Met goed voetballende combinaties viel er voor rust zowel de 1-1 alsook de 2-1.

Na de thee bleven beide teams met verzorgd voetbal de aanval zoeken, echter bleef het spelbeeld onveranderd. In de 51e minuut kregen de mannen van de Bocholtzerheide een gevoelige tik te verduren toen een vrije trap via de binnenkant van de paal in het doel terecht kwam. Met enkele goede aanvallen van Alfa Sport en enkele speldenprikjes van de kant van WDZ was het een leuke pot voetbal voor het in grote getale aanwezige WDZ publiek. De gastheren bouwden de voorsprong uit naar 5-1, dat tevens de einduitslag was.

Tekst: Ralph Schepers.
Foto’s: Huub Schepers.