Afgelopen maandag onthulden wethouder Jordy Clemens, bestuurder Ryszard Kruszel van MOVARE en schooldirecteur Lia Boumans het bouwbord bij Basisschool Gerardus Majella. Op het bouwbord is te zien hoe het schoolgebouw na de renovatie eruit komt te zien. Dankzij de renovatie wordt het gehele schoolgebouw verduurzaamd, de binnenkant van het gebouw klaargemaakt voor onderwijs van de toekomst en de schoonheid en authenticiteit van de buitenkant van het gebouw versterkt.

Het schoolgebouw van Gerardus Majella wordt gerenoveerd. De school en de peuterspeelzaal worden onder andere klaargemaakt voor modern, eigentijds onderwijs in een gebouw met meer open (werk)ruimtes. Het plan is uitgewerkt, de bouwvergunning is afgegeven en de bouw is begonnen. Het streven is om voor de herfstvakantie 2022 het gerenoveerde schoolgebouw op te leveren. “Wij zijn heel enthousiast over de bouwplannen en zien ernaar uit om les te geven in ons vernieuwde gebouw”, zegt schooldirecteur Lia Boumans. “Een schoolgebouw moet zowel fysiek aantrekkelijk zijn als een eigentijdse en veilige leeromgeving faciliteren. Dat gaat absoluut lukken met deze renovatie”, aldus bestuurder Ryszard Kruszel.

Gemeente Heerlen heeft de kwaliteit van onderwijs hoog in het vaandel staan. Jordy Clemens, wethouder onderwijs: “Basisschool Gerardus Majella is wat mij betreft één van de mooiste schoolgebouwen in gemeente Heerlen. Dankzij de renovatie wordt het schoolgebouw klaargestoomd voor onderwijs van de toekomst met oog voor de authentieke schoonheid van het schoolgebouw.”

Foto Onderwijsstichting Movare

Geef een reactie