ALTERNATIEVE CARNAVALSEVENEMENTEN KV BURGERLUST

De geplande carnavalsevenementen voor 2022 van de KV Burgerlust 1924 zijn definitief geannuleerd. Daarom heeft de vereniging allerlei leuke alternatieve carnavalsactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Bovendien zijn er nog meer nevenactiviteiten die in samenwerking met Beleef Kerkrade en d’r Kirchroadsjer Vasteloavesverain 1936, Vasteloavesverain Kirchroa Wes en de KV Burgerlust 1924 worden georganiseerd. In de media wordt hier verder over bericht.

Vlaggen. Verleden jaar zijn tweehonderd carnavalsvlaggen ter beschikking gesteld aan de Egelser Vóttekletsjere. De KV Burgerlust doet een oproep om ook dit jaar tijdens de carnavalsdagen het rood geel groen uit te hangen.

Mooist versierde huis. Net als verleden jaar staat het mooist versierde huis op het programma. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@burgerlust.nl. Vergeet daarbij niet je adresgegevens te vermelden. Aanmelden kan tot en met 24 februari. De jurering vindt plaats op zaterdag 26 februari tussen 15:00 – 16:00 uur. Om 17:00 uur zal de winnaar worden bekendgemaakt. Ook dit jaar is weer een prachtige prijs ter beschikking gesteld voor de winnaar.

Raad het geluid!. Heb jij het geluid al gehoord? Op de site van de KV Burgerlust en tijdens het radioprogramma Parkstad Cultuur Agenda van RTV Parkstad kun je het geluid beluisteren. Denk je te weten om welk geluid het gaat? Geef je antwoord dan door via info@burgerlust.nl en laat ook je naam en telefoonnummer achter. De eerste persoon die het goede antwoord instuurt, wint de huisorde van de KV Burgerlust. Met de winnaar zal contact worden opgenomen.

Carnavalsposter 2022. De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Veldhof krijgen de opdracht een carnavalsposter te ontwerpen. Een vakkundige jury zal het beste ontwerp belonen met de huisorde van de KV Burgerlust en bovendien zal de poster in een oplage van vijfhonderd stuks worden verspreid.

Carnaval in beeld. Alle inwoners van Eygelshoven kunnen binnenkort genieten van de foto’s over carnaval in Eygelshoven en de Burgerlust vanaf 1933. Deze foto’s zijn opgenomen in de beeldbank van het Historisch Archief. Het Historisch Archief is terug te vinden op de website van de KV Burgerlust, www.burgerlust.nl.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie