Na een lange pauze vanwege alle Corona maateregelen en de winterstop, was ook RKHBS heren 1 nu eindelijk weer eens aan de beurt om een competitie wedstrijd te spelen, en wel uit tegen naaste buur RKTSV in Terwinselen. Hier heeft RKHBS het traditioneel altijd moeilijk, maar vandaag liep dat geheel anders. Vanwege het extreem slechte weer moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld van de thuisploeg, iets wat natuurlijk niet in het nadeel was voor het team van Mike Bisschops.

De wedstrijd werd al heel vroeg beslist door fouten in de defensie van de thuisploeg en het alert reageren hierop van de RKHBS-voorwaartsen. In de 3de minuut werd een aanval van RKHBS over de linkerzijde onderschept maar ook weer heel makkelijk ingeleverd na goed doorjagen van Mel Angerer. Bram Bemelmans liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoof de bal binnen: 0-1. Twee minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Collin Keulen schoot van buiten de 16 meter laag op doel, waarna de keeper de bal moest lossen en Mel Angerer als enige goed reageerde en de bal in het doel knalde. Hierna herstelde de thuisploeg zich enigszins, maar RKHBS bleef de bovenliggende partij.

Na ongeveer 20 minuten in de eerste helft legde RKHBS een prachtige aanval op de mat via de rechterzijde. Thymo Griesenbrock speelde Mel Angerer in, die direct Job Grooten diep stuurde. Job schoof de bal hard en laag voor het doel, waar hij Bram Bemelmans aan de 2de paal vond. Bram wist het leer echter niet over de doellijn te werken waarna de verdediging van RKTSV kon ruimen. In de 35ste minuut werd Sefa Sarigoz hard geraakt bij een roekeloze charge van een middenvelder van de thuisploeg. Sefa moest hierdoor het veld geblesseerd verlaten, maar de veroorzaker mocht ook gaan douchen met een directe rode kaart. Steffan Wesche kwam als vervanger voor Sefa in de ploeg. Nog eenmaal werd de ploeg van de Heerlerbaan gevaarlijk en wel na een mooie voorzet van Bram Bemelmans. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Mel Angerer, wiens kopbal maar net over de doellat verdween. De thuisploeg legde hier zo goed als niets tegenover, waardoor beide ploegen met de 0-2 stand aan de thee mochten.

Na het aantrekken van een droog onder-shirt, ontspon zich in de 2de helft een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. RKHBS was de bovenliggende partij en de thuisploeg probeerde gevaarlijk te worden met snelle tegenstoten. Na 5 minuten in de 2de helft ging echter alle hoop bij de thuisploeg verloren. Job Grooten werd aangespeeld door Mel Angerer, dribbelde naar binnen net buiten de 16, en schoot met links laag in de korte hoek, de goalie van de thuisploeg kansloos latend: 0-3. Hierna begon het grote wisselen van spelers, en kwamen eerst Josha Meessen en Chendo Kolker in de ploeg voor Thymo Griesenbrock en Collin Keulen, en later in de wedstrijd kwamen Jacco Quaedvlieg en Jesper Schings in de ploeg voor Bram Bemelmans en Petter Schings. Ondanks het overtuigende veldoverwicht konden de mannen van Mike Bisschops dit nog maar 1 keer in de score tot uitdrukking brengen. Vlak voor tijd werd Jacco Quaedvlieg diep gestuurd, waarna Jacco vrij voor de keeper mooi afrondde met een stiftje: 0-4. Gefeliciteerd mannen! En veel succes in de komende thuiswedstrijd tegen Kakertse Boys op carnavalszondag (!).