Vorige week miste hij een uitgelezen mogelijkheid KVC Oranje op bezoek bij Heksenberg-NEC een driepunter te bezorgen. Een dot van een kans leverde een schot hoog over het doel op. Aangetekende moet daarbij dat een overwinning te veel van het goede voor oranje-wit zou zijn geweest. Maar goed, thuis tegen BMR volgde de sportieve wraak van de altijd hard werkende spits. Chris Frauenrath schreef twee doelpunten bij op zijn cv en liet daarnaast koppend een assist  noteren, die de wedstrijd een voor KVC Oranje beslissende wending in gunstige zin gaf. Het was dan ook dik verdiend dat Frauenrath na afloop binnen de eigen gelederen tot ‘Man of the match’ werd uitgeroepen. Deze keer stond hij immers wél op scherp.

KVC Oranje speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen Heksenberg-NEC, terwijl BMR thuis tegen Maasticht-West nipt het onderspit dolf: 1-2. Beide ploegen waren gebrand om nu drie punten aan hun totaal toe te voegen, thuisclub KVC Oranje om de bovenste plaatsen van de ranglijst in het vizier  te houden, BMR om verder afstand van de onderste regionen te kunnen nemen.

De ploeg van trainer Paul van Putten, KVC Oranje, kende een vliegende start. Joey Niesters ging er op links vandoor. Hij speelde Scott Vienerius aan en die laatste wederom legde af op Chris Frauenrath. Diens inzet ging tegen het net achter gastenkeeper Remco Verheijden: 1-0. Er waren op dat moment amper twee minuten gespeeld. KVC Oranje bleef daarna de betere ploeg, maar verzuimde om verder afstand te nemen. De gasten kwamen in eerste instantie niet verder dan een schuiver van Basil Magermans die doelman Lars van der Weide van de thuisclub niet in de problemen bracht. Dat deed de goalie zich niet veel later wel zelf aan. Hij wilde de bal uit zijn handen richting een van zijn spitsen jagen, maar raakte daarbij de rug van Basil Magermans. De bal kaatste terug, over Van der Weide heen, die vervolgens de langs hem snellende Jorn Roijen binnen de zestien aanraakte. Scheidsrechter Frank Benneker wees gedecideerd naar de stip. Basil Magermans voltrok het vonnis en schoot dus raak: 1-1. Tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf kwam BMR als een komeet uit de startblokken. Na een flitsende aanval over links kwam de bal bij Jorn Roijen en die tekende van dichtbij voor de 1-2. Waar een doelpunt op zo’n moment in zijn algemeenheid toch vaak als een psychologisch belangrijk wordt betiteld, leek die treffer KVC Oranje deze keer echter definitief de ogen te openen. Waar de ploeg zeker in de eerste helft veel te veel met randzaken bezig was gegaan en daarmee tijdens de rust ook was geconfronteerd, bezon de ploeg zich nu op haar voetballende kwaliteiten. Dat leverde al vrij snel de gelijkmaker op. Martijn Sangen stuurde Joey Niesters op links de diepte in. De linksbuiten bereikte Scott Vienerius. De jongere Vienerius legde af op Mees Ruiters en had daarmee meteen zijn tweede assist te pakken, omdat alleskunner Ruiters succesvol afrondde: 2-2.

Naarmate de tijd vorderde moesten de bezoekers van trainer Roger Wijns steeds meer in de achteruit. De gevaarlijke aanvallen van thuisclub KVC Oranje namen in aantal toe. Een derde doelpunt van de thuisclub lag in de lijn der verwachting en dat kwam er ook. Lars van der Weide trapte ver uit, nu wél goed. De bal kwam via het hoofd van Chris Frauenrath met wat geluk bij Joey Niesters en diens prachtige lob over doelman Remco Verheijden, met zijn linker richting de verre hoek, was er een voor de fijnproevers: 3-2. Ook aan BMR-zijde sprak men na afloop vol bewondering over de schoonheid van de treffer.

Daarmee was het kruit aan thuisclubzijde nog niet verschoten. Chris Frauenrath immers zou in dit duel twee keer scoren. Nu deed hij dat door de bal bij de tweede paal, na een hoekschop van Joey Niesters vanaf rechts, hoog in het dak van het gastendoel te jagen: 4-2.

Had de 1-2 vlak na de rust voor BMR niet de gewenste psychologische waarde gehad, voor de thuisclub ging de theorie omtrent de psychologische waarde van een doelpunt, op een andere manier dan, wel degelijk op. Het spel dat oranje-wit na de 1-2 op de mat legde, waarmee een ommekeer in de wedstrijd werd bewerkstelligd, laat die gedachte(kronkel) toe.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie