Schaesberg vrouwen geven niet thuis in topper.  

Een heuse topper in de competitie van de Schaesberg vrouwen.  Zo snel al na de hervatting van de competitie moesten de vrouwen van Schaesberg op bezoek bij Rood wit in Helmond.

Inzet: de koppositie in de 2e klasse.  Maar qua spel en uiteindelijk ook qua uitslag werd het geen wedstrijd die hoort bij een topper. Schaesberg speelde in de eerste helft heel matig voetbal.  Verdedigend werden de afspraken niet nagekomen en aanvallend was men machteloos. Vooral ook omdat de ploeg de bal veel te wild en te snel verspeelde en niet naar de combinatie zocht.

Hierdoor slechts sporadische aanvallen. Een ruststand van 2-0 was dan ook niet verbazend. Wel weer teleurstellend omdat twee keer onnodig balverlies aan beide doelpunten vooraf ging.

Na rust dan toch een heel ander Schaesberg. Veel beter positiespel, dichterbij elkaar en het gevolg was dat Rood Wit naar achteren moest.

Prima druk zetten zoals vooraf afgesproken leverde vroeg balbezit op en de aansluitingstreffer door Lois.  2-1.  De gelijkmaker hing in de lucht. Moest kwestie van tijd zijn. Maar helaas. Onnodig balverlies aan de zijkant leverde een riante kans op de 3-1 op. Dit presentje werd ook direct aangenomen. Hiermee brak het verzet en de achtervolging van Schaesberg.

De 4-1 was een penalty al ver in blessuretijd.

Nog altijd staat de ploeg op een prachtige  derde plaats. Maar het moet wel snel beter qua spel. Dus werk aan de winkel.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie