Hoofdmenu

Bekkerveld vrouwen pakt periode na winst op UDI’19/CSU.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Op een winderige  sportpark A gene Bek stonden de nummers 1 en 3 tegen over elkaar. Bij winst pakken de dames van Bekkerveld vrouwen de 1e periode een ticket voor promotie naar de hoofdklasse bij geen kampioen worden. En blijven ze zonder verlies nog in de competitie .

 

Wedstrijd begon en de dames van Bekkerveld kwamen moeilijk op gang. Passes die niet goed aankwamen verkeerde keuzes die werden gemaakt maar het was toch raak in de 8e minuut na een goede dieptepass op Lisa van de Ven van Kelly Simons en goed voorwerk van Shirley die met een blessure op de grond lag. Was het Lisa die de scorebord op  1-0 zette voor Bekkerveld.

Na dit doelpunt kwamen er meer mogelijkheden voor bekkerveld  en 1 grote kans voor de dames uit Uden die stuiten tegen het goed keepende Britt Verhees. In de 31e minuut was het weer eindelijk raak na een goede pass van Raisa Leenders op Kelly Simons was het Kelly Simons die 1 op 1 met de keepster rustig bleef en de bal goed in de verre hoel plaatst.

Niet veel later kwam er na een mooie snelle combinatie spel van Bekkerveld de 3-0 na een perfecte steekpass van Sharon Zagar op Kelly die ook de goede keepende keepster van UDI’19 omspeelt en de 3-0 op scorebord zet. Dit was tevens ook de ruststand.

Na rust begon UDI’19 sterk aan de bal en maakte goed gebruik van de wind mee en strafte het zwakke optreden van Bekkerveld vrouwen af. In de 49e min wisten de dames uit Uden de 3-1 op het scorebord te zetten en 2 min later in de 51e minuut de aansluitingstreffer 3-2 op het scorebord zet. Niet veel later was het Britt Verhees die bal meet een prachtige redding de 3-3 voorkomt. En dit was het moment ook dat dames zich herpakte. Dit resulteerde op een 4-2 na een goede dieptepass van Noortje Muermans. Ondanks de tegen wind windkracht 8 of niet de pass gaat er doorheen was het Kelly die diepte inging en invaller Livv Aerst die goed mee liep en de 4-2 op scorebord zet.

Bekkerveld bleef jagen op meer en speelde bij balbezit stukken beter als voor de beginfase van de 2e helft . Dit resulteerde in de 75e minuut op een 5-2 soor de goed invallende Alysia Breemer. Na dit doelpunt kwamen er nog paar mogelijkheden en gaven de dames van Bekkerveld niks meer weg.

Na de fluitsignaal was het tijd om te feesten de periode is binnen de trainer die koprol maakt door weer en wind en dit keer wel 3 rollen door het binnen halen van het periodetitel.

Reactie van de trainer Mohammed Hachhouch:

Het was een moeilijke wedstrijd dit keer waren wij effectief in de 1e helft . En ben ik supertrots op de dames hoe ze karakter hebben getoond na de 2 tegendoelpunten . Het kan niet altijd mooi zijn zoals men gewend is van ons. De 3 punten daar gaat het om.  De 1e periode is binnen en dit gaan we vieren ook. Dit hebben we verdiend ook in mijn ogen.

Ons grote doel is het kampioenschap en daar gaan we voor. Supertrots op de dames met wat ze elke wedstrijd weer geven als team om ons spel wat wij willen spelen op de mat leggen.  Nu paar weken rust door carnaval en vrije speelronde en dan komt concurrent Orion de nr2 op bezoek op 13 maart maar nu eerst genieten van deze overwinning en de periode.

 

 (Volgend nieuwsbericht) »