Sporting Heerlen niet langs Geusselt Sport in gezapig duel

De competities zijn na de versoepelingen van de coronamaatregelen inmiddels alweer even begonnen. Voor Sporting Heerlen stond er op zondagmiddag 20 februari het tweede thuisduel van de week op het programma na eerder de punten gedeeld te hebben met RVU in een doelpuntloos duel.

Geen doelpunten in eerste bedrijf. Om 14:34 werd er afgetrapt en werd de wedstrijd tussen Sporting Heerlen en Geusselt Sport in gang gezet. De weersomstandigheden waren niet optimaal en dit was ook van begin af aan terug te zien in het spel. Het regende gedurende de hele wedstrijd met af en toe een windvlaag tussendoor. Sporting Heerlen liet na een kleine tien minuten voor de eerste keer van zich horen via Renzo Raemaekers raakte na een goede steekbal de paal. Een kwartier later werd Liam Vente nog gevaarlijk voor de thuisploeg.

Hij stond helemaal vrij bij de tweede paal nadat een bal door stuiterde op het natte veld. Hij verzilverde deze kans echter niet en schoot de bal over.  Hiernaast waren er nog twee momenten waarbij beide ploegen niet mochten klagen als ze een penalty tegen hadden gekregen. Aan de kant van Sporting Heerlen besloot de scheidsrechter echter niet de overtreding in de zestien meter te bestraffen, maar de bal er 5 meter buiten te leggen voor een eerdere overtreding. Even later was er aan de andere kant ook een potentieel penaltymoment, maar ook hier besloot de scheidsrechter niet voor te fluiten. Ook Geusselt Sport werd na een slippertje achterin van de Sporting Heerlen defensie nog even gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Weinig vuurwerk in tweede helft.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld.  Er werden door beide ploegen weinig tot geen grote kansen gecreëerd. De enige manier waarop de ploegen nog enigszins gevaarlijk werden was via een lange bal of via een indraaiende voorzet. Sporting Heerlen speelde wel met iets meer pit en maakte daarom ook nog meer aanspraak op een eventuele openingstreffer. Er werd van alles geprobeerd om nog die bevrijdende 1-0 te maken, maar aan beide kanten vielen er geen treffers meer en dus eindigde deze wedstrijd, net zoals de wedstrijd van donderdag van Sporting Heerlen, in 0-0.

Sporting Heerlen op jacht naar driepunter in Genhout

Aankomende donderdag staat alweer het volgende duel op het programma voor Sporting Heerlen als ze op bezoek gaan bij GSV’28. Gezien de stand zijn drie punten voor Sporting Heerlen broodnodig om enigszins weg te komen bij de onderste plaatsen.