Terecht gelijkspel in topper tussen Weltania en FC Landgraaf

Na een stormachtige week en een afgelaste training vrijdagavond kon er deze zondag gewoon gevoetbald worden. Hoewel het (zeer begrijpelijk) qua publiek niet echt storm liep, hadden toch een aantal supporters het aangedurfd het weer te trotseren en een pot voetbal te gaan aanschouwen. Zij kregen een rommelige maar boeiende pot voorgeschoteld.

De eerste helft begon zeer open en van beide kanten was er enkele keren dreiging. De thuisploeg werd twee keer bijna gevaarlijk door een scherpe steekbal door het centrum. Middenvelder Sebastiaan van Middengaal kon de bal echter beide keren niet goed verwerken waardoor er iemand van FC Landgraaf tussen kon komen. FC Landgraaf werd enkele keren gevaarlijk via schoten van Sven van Haaren en kreeg meerdere gevaarlijke corners. Na een half uur spelen was het FC Landgraaf dat als eerste een doelpunt mocht noteren. Een uittrap van doelman Tim Mohnen werd verlengd door Jop Reumkens naar Daan Dela Haije. De bal schoot door op het zeer natte kunstgras waardoor Daan op snelheid vertrok. Hij zag zijn lage schuiver geschoten van punt 16 in de lange hoek verdwijnen 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust begon FC Landgraaf scherp en werden er gelijk enkele goede mogelijkheden gecreëerd. Een steekbal via de rechterkant belandde bij Jasper Braad waardoor hij naar binnen kon komen en uithalen met z’n linker. Zijn poging werd echter gepareerd en ook bij de rebound van Daan volgde uitstekend keeperswerk. Tien minuten na rust volgde dan eigenlijk uit het niks de 1-1. Via de linkerkant van Weltania kon een voorzet gegeven die bij de tweede paal hard werd binnen gevolleyd tegen het hoofd van Tim en daarna in het doel. FC Landgraaf verloor vervolgens de grip, moest steeds meer tegenhouden en kon zelf enkel nog gevaarlijk worden via standaardsituaties. In de 85e minuut volgde nog een levensgrote kans voor Weltania waarbij Sander Theunissen vanaf de 16 vrij voor het inschieten had, zijn schot was echter onzuiver en vloog over.

Al met al kunnen beiden ploegen wel genoegen nemen met een punt al voelt het ook lichtelijk zuur gezien het feit dat bijna alle concurrenten ook punten hebben laten liggen. Volgende week staat op carnavalszondag de thuiswedstrijd tegen BMR gepland. We hopen jullie dan allen weer te mogen ontvangen op Park Heigank.

Het is nog niet zeker of de wedstrijd tegen BMR zal plaatsvinden op zondag 27 februari. De mogelijkheid bestaat dat deze wedstrijd verplaatst wordt. Exacte datum zal spoedig volgen.

Tekst: Mart Senden  en Archieffoto Jos Steinen

Geef een reactie