Hoofdmenu

Muziek verbindt jongeren in Brunssum

Elke donderdagavond komt een groepje jongeren bij elkaar op het Rombouts in Brunssum. Wat ze doen: gewoon lekker muziek maken, in een eigen vrije stijl. De gemeente en het jongerenwerk ondersteunen dit initiatief want muziek, die verbindt de jongeren met elkaar.

Muziek maak en beleef je ongedwongen. Pas dan krijgt muziek een klank die iedereen aanspreekt, ongeacht je achtergrond. Dat is de leidende gedachte achter het project Muziek Verbindt van het Brunssumse Jongerenwerk.

Hier is iedereen welkom, hier krijgt iedereen de ruimte om de eigen muzikale talenten te ontplooien. Elke week bespreken de deelnemers met welk repertoire ze de volgende donderdag gaan stoeien, en dan is het lekker los gaan. Pussycat. De jongeren krijgen ondersteuning van Marianne Veldpaus, die als zangeres van Pussycat jarenlang optredens over de hele wereld gaf. Over Muziek Verbindt zegt ze: “Ze spelen allemaal niet op noten, het is allemaal op het gehoor. Dat heb ik mijn hele leven gedaan. Dat is eigenlijk fijn, want op een gegeven moment ga je voelen waar het zit”.

De jongeren van Muziek Verbindt hebben genoeg plannen. Een eigen nummer opnemen. Een videoclip maken. De eerste optredens. Maar vooral: elke donderdagavond lekker met elkaar jammen.

Wil je eens komen kijken en meedoen? Kijk op de Facebook van CMWW Brunssum voor meer informatie.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)