Hoofdmenu

Drie punten voor Sporting Heerlen in belangrijke inhaalwedstrijd

Eigenlijk stond deze wedstrijd enkele weken geleden op het programma, ware het niet dat er coronabesmettingen waren bij GSV´28. Deze wedstrijd moest dus nog ingehaald worden en dat gebeurde op een regenachtige donderdagavond in februari. Voor Sporting Heerlen was het na 2 doelpuntloze wedstrijden op een rij weer eens tijd om te scoren en natuurlijk om te winnen.

 Goede eerste helft Sporting Heerlen zorgt voor voorsprong. Sporting Heerlen begon goed aan de wedstrijd en wist zich al na 13 minuten te belonen. De vrije trap van Liam Vente werd eerst nog door de muur gekraakt maar via via belandde de bal bij Demsey Dowson op de linkerflank. Hij zette met een indraaiend schot in de verre hoek de 0-1 op het scorebord. Direct daarna werd de uitspelende ploeg weer gevaarlijk. Na een combinatie door het centrum stond Marwan Bahaali pardoes voor de keeper. Hij raakte echter van dichtbij twee keer de paal en wist deze kans dus niet te verzilveren. Hierna kwam GSV’28 iets beter in de wedstrijd en kregen ze iets meer de bal, ook omdat Sporting Heerlen vaak gehaast was in balbezit. De Heerlense defensie wist echter niks te weg te geven, en dus werden er door GSV’28 ook geen kansen meer gecreëerd in de eerste helft, ruststand 0-1.

Sporting Heerlen voetbalt soepel naar overwinning in tweede bedrijf. Ook in de tweede helft schoot de Heerlense formatie uit de startblokken. Om een gelijkmaker te forceren moest GSV’28 wel opportunistischer gaan voetballen. Hierdoor kwam er meer ruimte voor Sporting Heerlen achter de defensie, zeker met de snelheid die ze voorin hebben van onder andere Marwan Bahaali. Dit resulteerde dan ook direct na rust in enkele kansjes die niet werden gepromoveerd tot doelpunt. Nadat de bal direct daarna vrij gemakkelijk werd ingeleverd door de defensie van de thuisploeg had diezelfde Marwan Bahaali er genoeg van. Hij besloot met een prachtig schot van 20 meter in de rechterbovenhoek de 0-2 te maken. Sporting Heerlen ging hierna nog makkelijker voetballen in de omschakeling omdat er nog meer ruimte kwam achter de verdediging. Na een strakke voorzet vanaf rechts die niet goed verwerkt werd door GSV’28 verdediger Thom Brinkhof stond daar Demsey Dowson die de bal voor een leeg doel kon binnentikken. Hij zette Sporting Heerlen hiermee op een riante 0-3 voorsprong. Met nog 20 minuten op de klok werd GSV’28 in de slotfase nog enigszins gevaarlijk via een enkel afstandsschot of via een voorzet, maar de Sporting Heerlen defensie hield knap stand en zo veranderde er niks meer aan de stand, 0-3 voor Sporting Heerlen.

Kan Sporting Heerlen deze goede lijn doortrekken in Maastricht? Sporting Heerlen gaat volgende week op donderdag 3 maart op bezoek in Maastricht bij hekkensluiter RKSV Heer. Voor de Heerlense ploeg is het zaak om ook hier drie punten te pakken om zo te blijven klimmen op de ranglijst.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »