Hoofdmenu

KVC Oranje in Top 3

 

KVC Oranje heeft zich dankzij een overwinning met het kleinst mogelijke verschil (0-1) tegen Simpelveld net onder de koplopers van de derde klasse A gevoegd. De ploeg van trainer Paul van Putten staat nu op een fraaie derde plek op de ranglijst, achter Maastricht-West en Weltania. Net als afgelopen zondag was er een hoofdrol weggelegd voor spits Chris Frauenrath. Zijn treffer, een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter John Regterschot, bleek de winnende.

De wedstrijd stond geprogrammeerd in Simpelveld, maar omdat de mat in het heuvelland spelen niet toeliet, was ervoor gekozen om het duel in Bleijerheide af te werken. Een fikse regenbui, kort voor aanvang van de wedstrijd, kon dat niet verhinderen, met dank aan de kunstgrasmat op Sportpark Bleijerheide. Simpelveld was dus voor even thuis in Bleijerheide.

Laagvlieger Simpelveld had afgelopen weekend verrassend met 2-2 gelijkgespeeld bij koploper Maastricht-West. KVC Oranje was dus gewaarschuwd. Simpelveld, van trainer Rico Goffin, zou geen walk-over worden. Wel bleek al vrij snel dat KVC Oranje de ploeg met het meeste voetballend vermogen is.   Dat leverde ook na een paar minuten de eerste kans op. Joey Niesters leverde vanaf links een mooie voorzet af, die bij de tweede paal de geheel vrijstaande Bob Roberts bereikte. Hij pakte de vallende bal op zijn rechter pantoffel, maar zag de bal voorlangs gaan. Aan de andere kant haalde Jesse Meeuwissen uit een moeilijke hoek met zijn rechter uit en zag de bal net over de veste van KVC-keeper Lars van der Weide gaan.

Maar, zoals gezegd, voetballend was oranje-wit de bovenliggende partij, hoewel dat vooralsnog niet tot veel kansen leidde. Eentje moet, wat betreft het eerste bedrijf, nog genoemd. Scott Vienerius stuurde Joey Niesters op links diep. Weer volgde een goede voorzet, maar deze keer kopte Niels Lanckohr over.

Na de hervatting veranderde het spelbeeld niet. Wel was Simpelveld meer en meer gedwongen zich te beperken tot verdedigen. En de dreiging van de aanvallen van KVC Oranje nam toe naarmate de tijd verstreek. Het zou uiteindelijk tot diep in de tweede helft duren voordat de ploeg van Paul van Putten op voorsprong kwam. Joey Niesters nam op links een hoekschop. Aanvoerder Martijn Sangen kopte via een voet van een tegenstander én de grond tegen de lat. De terugspringende bal werd door de goed ingevallen Ben Vloeberghs koppend verlengd en Chris Frauenrath tikte de bal tegen de netten: 0-1.

In de periode na die treffer liet KVC Oranje nog een aantal mogelijkheden onbenut. Zo had Ben Vloeberghs pech toen hij op de paal schoot. Simpelveld probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar slaagde daar niet in. Zeker niet nadat aanvoerder Rick Grond tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen en vroegtijdig kon gaan douchen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno