Hoofdmenu

Klimwedstrijden Limburg

Op zondag 20 februari was Graviton Bouldergym in Sittard het strijdtoneel voor regionale jeugdklimmers tussen de 12 en 18 jaar. Er werd een zogenaamde ‘simulatiewedstrijd’ georganiseerd door het TOC Limburg.

De landelijke wedstrijden komen er weer aan en dan is het fijn om een keertje goed te kunnen oefenen. Daarom leek de wedstrijd helemaal op een echte wedstrijd met een echte finale na de kwalificatieronde en een echte jury om alle scores bij te houden. In deze kwalificatieronde moesten de deelnemers 6 verschillende klimproblemen (boulders) oplossen waarbij ze naar elkaar mochten kijken en zo’n klimprobleem ook samen uit konden puzzelen. In de finale werden de 6 beste jeugdklimmers geconfronteerd met 3 moeilijke boulders die zij individueel en zonder informatie vooraf moesten zien op te lossen.

Er deden niet alleen jeugdklimmers van het TOC Limburg mee, maar ook van de selectiegroepen uit verschillende Limburgse klimhallen, van het TOC West en het TOC Twente en zelfs jeugdklimmers uit Luik waren aanwezig. Dit maakte dat de wedstrijd een sterk deelnemersveld kende waardoor alle deelnemers een mooie trainingswedstrijd hebben gehad ter voorbereiding op de (her)start van het landelijke wedstrijdseizoen in maart. Het TOC Limburg bedankt alle jeugdklimmers voor hun deelname, alle vrijwilligers voor hun hulp en een speciaal woord van dank gaat uit naar Graviton Bouldergym die de hal beschikbaar stelde voor deze simulatiewedstrijd.

 

Door Isolde LaHaye  en Foto Limburg Climbing« (Vorig nieuwsbericht)