De voormalige bloemenzaak, het postkantoor en het parochiezaaltje bij de P&P kerk aan de Hoofdstraat in Schaesberg zijn de plek waar het modelspoorbaanevent op 12/13 en 19/20 maart 2022 gaat plaats vinden, telkens van 11:00 tot 17:00 uur. De ruimten zijn door Eisenbahn Amateur Club Herzorgenrath en Modelspoorbaan club de Miljoenlijn ingemeten om een geweldige maatwerk-opstelling te maken. In de parochiezaal van de P&P kerk komen stationsmodellen, digitale modeltreinbesturing, de stationsrestauratie en nog veel meer.

Het is niet alleen treintjes kijken, maar ook doen, met name om modelspoorbaanmachinist in opleiding te worden. Voor jong en oud, meisjes en jongen, dame en heer. En slaag je voor de rit dan ontvang je een speciale oorkonde. De clubs hopen zo dat de interesse gewekt is in de spoorgeschiedenis. Van zwart naar groen naar goud. Al 125 jaar zorgt onze grensoverschrijdende spoorlijn dat we ons verbinden met de buurlanden Duitsland en België. Het event is gratis toegankelijk. Parkeren kan in de nabijheid van de spoorbrug (Emile Erensplein) op 50 meter van de Petrus en Paulus kerk.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie