Hoofdmenu

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen Cambuur uiterst ongelukkig met 2-1 verloren.

 Deroy Duarte bracht de gasten op voorsprong, Tom Boere zorgde met twee treffers voor de volle winst voor Cambuur. Een zeer onfortuinlijke nederlaag, Fortuna zag een treffer van Charlison Benschop om dubieuze redenen afgekeurd en trof bovendien twee keer de lat.

Al binnen dertig seconden na het begin van de wedstrijd kwam Fortuna dreigend in het strafschopgebied van Cambuur. Mickaël Tirpan gaf vanaf rechts een lage voorzet, Mats Seuntjes probeerde de bal met zijn hak in het doel te werken. Hij miste de bal echter waardoor de kans verloren ging, tevens bleek het achteraf buitenspel. Snel daarna was Martin Angha gevaarlijk, na een vrije trap van George Cox kopte hij in. Doelman Sonny Stevens pareerde de inzet, bovendien had de assistent opnieuw buitenspel geconstateerd. Fortuna doelman Yanick van Osch moest in de openingsfase één keer handelend optreden, een schot van zo’n 14 meter van Issa Kallon bracht hem echter niet echt in de problemen.

Na twintig minuten kwam Fortuna Sittard op voorsprong, na een combinatie met Zian Flemming bracht Tirpan de bal voor het doel. Bij de tweede paal kopte Duarte onberispelijk in: 0-1. Nauwelijks drie minuten later was oud Fortuna speler Calvin Mac-Intosh dicht bij de gelijkmaker, zijn kopbal verdween echter net naast. Een schot van de Franse middenvelder Robin Maulun belandde in de armen van Van Osch.

Na iets meer dan een half uur spelen scoorde Fortuna Sittard haar tweede treffer. Seuntjens zette aan voor een lange solo, vanaf eigen helft begon hij aan zijn rush. Pas op de achterlijn kon Alex Bangura met een sliding de bal over de achterlijn werken. De daaropvolgende hoekschop van Cox werd door Flemming ingekopt, doelman Stevens redde in eerste instantie fraai. In de rebound schoot Benschop de bal echter alsnog tegen de touwen. Terwijl spelers en supporters van Fortuna het doelpunt aan het vieren waren, werd scheidsrechter Jannick van der Laan door de VAR in Zeist geattendeerd op een mogelijke overtreding van Martin Angha. De scheidsrechter ging in op het advies van de VAR en annuleerde de treffer, een beslissing die de wenkbrauwen van menig voetbalsupporter deed fronsen. Cambuur putte moed uit deze onverwachte opsteker, vier minuten later was de gelijkmaker een feit. Patrick Joosten bediende vanaf rechts spits Tom Boere, van dichtbij schoot deze raak: 1-1 in plaats van 0-2.

In de tweede helft was het beste van het spel aanvankelijk voor de thuisclub. Een vrije trap van Maulun kwam via de handen van Van Osch en de paal weer het veld in, een schot van Mees Hoedemakers werd door de Fortuna keeper goed gepakt. Na ruim een uur spelen had Fortuna Sittard opnieuw het geluk niet aan haar zijde. Een schot van Dimitrios Sivoas verdween op de lat, Flemming reageerde attent op de rebound mogelijkheid, zijn inzet werd van de lijn gehaald. Ook Cambuur had een enorme kans om op voorsprong te komen, geheel vrijstaand mikte Boere echter recht in de handen van Van Osch. Een kwartier voor tijd maakte Boere deze misser goed, na goed voorbereidend werk van Maulun en invaller Mitchell Paulissen stond hij op de goede plaats: 2-1.

De slotfase was enorm spannend. Fortuna Sittard wilde uiteraard de gelijkmaker op het scorebord brengen. Benschop bediende invaller Paul Gladon op maat, vrij voor doelman Stevens produceerde deze een fraaie lob. Met een uiterste krachtsinspanning haalde verdediger Doke Smidt de bal echter nog van de lijn. Via de lat voorkwam hij de gelijkmaker. De extra tijd telde maar liefst 12 minuten, onder meer door een zware blessure van de net ingevallen Maxim Gullit. Hij moet minutenlang behandeld worden en werd uiteindelijk met een brancard van het veld gevoerd. Om even vóór 23.00 uur was de wedstrijd uiteindelijk afgelopen, waarna Fortuna Sittard met het gevoel naar huis ging dat er véél meer in had gezeten in deze wedstrijd.

Communicatie Fortuna Sittard en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno