Racisme aanpakken staat in de sport hoog op de agenda overleg tussen KNVB, MVV en het Openbaar Ministerie.

Aan het einde van het duel FC Dordrecht-MVV Maastricht werd Dordrecht-speler Seydine N’Diaye geconfronteerd met racistische geluiden vanuit de MVV-tribune.

MVV heeft afgelopen nacht al een eerste verklaring uitgebracht, op een moment dat nog veel onduidelijk was. De Maastrichtse club is afgelopen nacht direct een uitgebreid onderzoek gestart en inmiddels zijn zaterdagochtend twee naar Dordrecht meegereisde jonge mannen in het vizier gekomen, die hier verantwoordelijk voor zijn. Maandag is er overleg tussen KNVB, MVV en het Openbaar Ministerie. Vanuit MVV krijgen deze twee knapen in ieder geval een stadionverbod.

“Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie”, zegt algemeen directeur Erik Noor, die zelf in de nacht van vrijdag op zaterdag direct betrokken was bij het onderzoek. “Dergelijke mensen horen niet in een stadion thuis. Niet in Maastricht of in welke stad dan ook.” Noor heeft zaterdag ook geprobeerd contact te krijgen met N’Diaye om namens MVV zijn excuses aan te bieden. Dat is nog niet gelukt.

Communicatie MVV en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie