MVV- Onderzoek gaat verder!

MVV heeft samen met de KNVB de beelden opgevraagd van ESPN en de beveiligingsbeelden van FC Dordrecht, dit naar aanleiding van racistische opmerkingen door meerdere personen uit een totaal nieuwe groep jonge MVV-volgers.  Om het bewijs rond te krijgen zullen “nieuwe” opsporingsmethoden worden toegepast. Om begrijpelijke redenen kunnen KNVB en MVV hier niet verder op ingaan.

Het betreft dus een nieuwe groep MVV-volgers – geen supporters – die geen onderdeel uitmaakt van de SV1902 of de Angel-Side, de bekende supportersplatformen van MVV Maastricht.

De supportersplatformen hebben ook verklaard met kracht afstand te nemen van gedane racistische uitlatingen.

Algemeen Directeur Erik Noor heeft afgelopen weekeinde contact gehad met zijn collega van FC Dordrecht Hans de Zeeuw. Mede ook om de betrokken speler, Seydine N’Diaye, te spreken. FC Dordrecht geeft aan dat Seydine zo ontdaan is van het incident dat hij even rust nodig heeft en even naar zijn familie in Frankrijk gevlogen is. Hij wil daarom even geen extern contact in deze zaak.

Communicatie MVV en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie