SV  Abdissenbosch behaalt moeizaam gelijkspel.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Na de carnavalsweek  stond zondag  stond het duel  tegen SNC14 uit Slenaken op het programma. Dit jonge team liet meteen zien dat het niet naar  sportpark “De Lelie”” gekomen was om met een nederlaag naar huis te keren. Door enige blessures en corona gevallen diende Kenneth Wetzels zijn team op enige posities aan te passen.

Vanaf het begin signaal golfde het spel op en neer. Door het fanatieke spel van SNC kwam Abdissenbosch niet in zijn spelritme.

Toch opende de thuisclub na 13 minuten de score door een fraaie actie van Kay Hintjens,  die Milan de Pree een niet te missen kans bood. 5 minuten later vergrootte Dylan Luit de voorsprong, 2-0.

SNC liet zich hierdoor niet ontmoedigen en bleef voetballend naar oplossingen zoeken. Nadat een snelle uitbraak door Noah van Horssen werd afgerond, 3-0, leek te strijd gestreden. Echter de wedstrijdinstelling van SNC was dermate sterk, dat men nog diverse kansen voor de rust  creëerde. Goede keeperswerk van Bram  Vervuurt zorgde ervoor dat met een 3-0 stand de rust bereikt.

Meteen in de 2e helft nam SNC het heft in handen en scoorde vrij snel het eerste  dikverdiende doelpunt, 3-1. Dit leidde tot meer onrust bij Abdissenbosch, waar diverse slippertjes leiden tot kansen voor de tegenpartij. Dit leidde halverwege de 2e helft tot een 2e tegendoelpunt.

Het conditioneel sterke SNC zette nog een tandje bij en ging vol voor de gelijkmaker. Abdissenbosch rechtte echter de rug en kwam terug in de wedstrijd waarna deze op en neer golfde. Ca 10 minuten voor tijd lukt het SNC toch om de gelijkmaker te scoren.

In de spannende slotfase gingen beide partijen voor de volle winst. Dit leidde nog tot hachelijke momenten voor beide doelen waarbij Abdissenbosch het dichtst bij het bevrijdende 4e doelpunt was.

Aan het einde stond een terechte puntendeling op het scorebord, 3-3 .

Ondanks dit gelijkspel behoudt men zicht op de 1e periodetitel. De beslissing volgt komende week, als Abdissenbosch  achtereenvolgens uit tegen Daalhof (donderdag)  en Vijlen speelt.