KVC Oranje kan naar boven blijven kijken

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

KVC Oranje won het thuisduel tegen Walram met 3-1. Gezien de stand op de ranglijst -KVC Oranje stond vooraf derde en Walram derde van onder- geen vreemde uitslag. Maar die uitslag en de stand op de ranglijst van 3A vertellen in dit geval niet de volledige waarheid.

Wie de eerste helft bekeek kon constateren dat er twee ploegen tegen elkaar aantraden die wilden voetballen, naar voren, op zoek naar doelpunten. Er was echter één belangrijk verschil: Walram blafte maar beet niet, KVC Oranje daarentegen stond op scherp. De ploeg van trainer Jordy Reneerkens kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een vrije trap van Philippe van Laar. Zijn pegel van pakweg 22 meter werd door KVC-doelman Bjorn van der Weide uit de linker driehoek geranseld. Op dat moment stond het echter al 3-0 omdat thuisclub KVC Oranje zich in het eerste half uur van een uiterst effectieve kant had laten zien. De eerste kans was voor Scott Vienerius. Hij schoot echter hoog over. Maar daarna was het keer op keer raak.

Eerste kopte aanvoerder Martijn Sangen de bal uit een voorzet van Scott Vienerius onhoudbaar in de rechter hoek: 1-0 Niet veel later ging Joey Niesters in de zestien van Walram tegen de grond. Scheidsrechter Theo Bruekers uit Weert gaf een penalty omdat hij had geconstateerd dat Niesters in de rug was geduwd. Ritch Vienerius gaf doelman Marco Antunic vanaf de stip geen schijn van kans: 2-0.

De derde treffer van oranje-wit kwam op naam van Scott Vienerius. Hij kogelde de bal van meer dan 25 meter boven doelman Antunic tegen het net: 3-0. Dat was tevens de ruststand.

Na de hervatting toonde Walram karakter. De ploeg gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Dat resulteerde al vrij snel in de 3-1. Verdediger Bob Roberts van KVC Oranje maakte buiten de zestien een overtreding tegen Koen Veugen, uitblinker aan Walramzijde. Veugen zelf nam de vrije trap en krulde de bal met zijn linker om de KVC-muur in de linker hoek: 3-1.

Walram rook haar kans en ging op zoek naar meer. Aanvoerder Ralph Cornips en invaller Sam van Wijhe hadden de spanning definitief terug kunnen brengen, maar hadden geen geluk in de afwerking. Daar moet dan overigens wel bij verteld worden dat KVC Oranje aan de andere kant ook een viertal (grote) kansen onbenut liet. Een kopbal van Chris Frauenrath vanaf 5 meter werd door Antunic met zijn vingertoppen over de lat getikt.

Mees Ruiters en Jordi Schmitz verschenen in kansrijke positie, hadden iets moois in gedachten, maar hun pogingen stierven in schoonheid. Een inzet van invaller Ben Vloegberth tenslotte ging net naast. Daardoor bleef het bij 3-1 voor KVC Oranje. Een verdiende zege, maar niet zo gemakkelijk tot stand gekomen als de uitslag zou kunnen doen vermoeden.

 

Geef een reactie