Beide partijen begonnen behoudend aan de wedstrijd met het accent op de verdediging. Daarbij viel er het nodige balverlies te noteren met gevolg dat spektakel in de doelgebieden uitbleef. Na een dik kwartier trokken de bezoekers het initiatief meer en meer naar zich toe. In de 25e minuut kwam de voorsprong voor de gasten van de Bocholtzerheide. Uit een corner zeilde bal hoog voor het doel en landde uiteindelijk aan de verste paal voor de voeten van Marc Schröder, die de bal binnen frommelde.

WDZ bleef de bovenliggende partij en vijf minuten voor de thee kwam de beloning. Roy Flekken schoot de bal uit een vrije trap keihard tegen de lat. Jop Bleijlevens pikte de terugspringende bal op en schoot het leer onberispelijk tegen de touwen.

Na de rust kwam de thuisploeg steeds beter in het spel en wist zich enkele mooie kansen te creëren. Bij een lage schuiver in de hoek stond Daan Baggen gelukkig op de juiste plek om het gevaar af te  weren. In de 70e minuut leek Stijn Brands de wedstrijd in het slot te gooien. Uit een goed genomen corner kopte hij raak.

BMR zette nu alles op de aanval en dat gaf WDZ de mogelijkheid om met snelle counters de uitslag naar grote cijfers te tillen. Uitgelezen kansen kwamen er, maar het doel in Mheer bleek gewoon veel te klein te zijn. De ballen vlogen over de lat en links en rechts aan de verkeerde kant langs de palen.

En dan gaat toch de aloude voetbalwet in werking. In de vijfentachtigste minuut kwam de 1-3 op het scorebord. En het kwam nog erger. In de 92e minuut noteerde de thuisploeg de aansluitingstreffer. In de acht minuten die de scheidsrechter nog verder liet spelen om de honderd vol te maken kwamen keeper Bas de Vreede en zijn kompanen niet meer in de problemen en zo werd een makkelijk lijkende overwinning toch nog moeizaam over de streep getrokken.

Vermeldenswaard is zeker het debuut van Max Hamers in het eerste elftal en het feit dat de squadra bianco-nera voor het eerst onder leiding van assistent-trainer Ralph Schepers stond, dit bij afwezigheid van onze hoofdtrainer Martin Kremers.

Tekst: Huub Schepers. en Foto’s: René Flekken.