De ploeg van Ramon Pulcini moest op deze zonovergoten maar koude zondagmiddag aantreden voor de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Amstenrade. De taktiek van de thuisploeg was vanaf de eerste minuut duidelijk, namelijk inzakken, RKHBS laten komen en dan gokken op de counter. RKHBS, met een goede mix van routine en jong talent, bouwde verzorgd op, maar had moeite met het defensieve spel van de thuisploeg. Na iets meer dan 10 minuten leek RKHBS de score te gaan openen, maar na goed voorbereidend werk van Alessa over links, produceerde Kim vallend een rollertje dat net naast het doel verdween.

In de tegenaanval was het wel raak. Vanaf zeker 25 meter wist een middenvelder van de thuisploeg goalie Laura te verschalken met een hard en hoog schot: 1-0. RKHBS raakte niet van de kook en bleef het eigen spel spelen met een goede opbouw en snelle wisselingen van de kant waar men probeerde aan te vallen. De vandaag heel sterk spelende Marijke zette na 25 minuten goed door en speelde Mandy in. Deze paste direct op de diepgaande Kim die de bal iets te zeer schepte en in goede positie over schot. Even later was het wel raak. In de 35ste minuut, na een lange aanval van RKHBS die onderschept lijkt te worden door de verdediging komt de bal onverwacht terecht bij Kim. Deze derde kans laat zij zich niet ontnemen en knalt het kunstleer vol in de kruising: 1-1. De thuisploeg blijft opportunistisch spelen met lange ballen, die echter niets opleveren waardoor beide ploegen aan de thee gaan met een gelijke stand.

Na rust, eenzelfde spelbeeld. Het enige verschil is dat RKHBS zich steeds meer foutjes gaat permitteren en meer en meer moeite heeft met de omschakeling waardoor de thuisploeg via de counter gevaarlijker wordt als in de eerste helft. RKHBS probeert het wel maar heeft steeds meer moeite een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de thuisploeg. Een kwartier voor tijd kan de enige grote kans voor RKHBS na rust worden genoteerd. Na een goede aanval over rechts kan Nikki, die net als de goed spelende Nancy na rust in de ploeg is gekomen, de bal voorzetten. Nadat de verdediging de bal mist, komt Daniesha in balbezit en kan vrij op goal schieten. Helaas gaat de bal net over de lat. Hierna is het de beurt voor Floor om haar debuut in vrouwen 1 te maken en de licht aangeslagen maar goed spelende Alessa te vervangen. In de blessuretijd komt RKHBS nog goed weg, nadat een vrije trap vanaf het middenveld een vrije kans tot gevolg heeft maar de bal rolt net naast het doel van RKHBS. Hierdoor eindigt deze spannende wedstrijd in 1-1, een resultaat waarmee beide ploegen vrede kunnen hebben.  Gezien het verlies van koploper Pusphaira, is het nu wel heel spannend in de 3de klasse waar Geldrop nu de leiding heeft gepakt maar RKHBS en Pusphaira heel dichtbij staan.