Hoofdmenu

Renée en Roel uit Landgraaf aan de slag in stembureau dankzij prokkelduo

De gemeente Landgraaf is dolblij met de hulp van Renée Meijs en Roel Peters, twee cliënten van Stichting Radar met een licht verstandelijke beperking. Zij helpen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart als vrijwilliger bij het stembureau in het Burgerhoes.

 

Daarin krijgen zij ondersteuning van maatjes Jan en Marjo. Samen vormen Renée en Jan én Roel en Marjo twee zogenaamde prokkelduo’s. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand mét en iemand zónder een verstandelijke beperking. Samen iets doen, dat is waar het bij prokkelen om draait. En in dit geval gaan ze nu samen werken bij een stembureau.

Richard de Boer, burgemeester van de gemeente Landgraaf, licht toe: ‘Het is belangrijk ervoor te zorgen dat ook mensen met een verstandelijke beperking betrokken worden bij het democratische proces. Zij zijn méér dan hun beperking, zij willen en kunnen van betekenis zijn in de samenleving. Het is de wens van de stichting Prokkel om bij deze gemeenteraadsverkiezingen in elke gemeente minstens één vrijwilliger met een verstandelijke beperking actief te laten zijn. Een wens die we als gemeente alleen maar kunnen omarmen. In Landgraaf hebben we zelfs twee duo’s. Prachtig!’

Monique Heffels, bestuurder van Radar, vult aan: ’Radar staat voor een inclusieve samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking volwaardig meedoen. Zo wordt het stembureau in het Burgerhoes dus een inclusief stembureau. En als het goed is, hebben de twee duo’s dan niet alleen een mooie maatschappelijke bijdrage geleverd aan de samenleving, maar ook gewoon een leerzame tijd samen gehad.’

Foto®Gemeente Landgraaf

 « (Vorig nieuwsbericht)