Hoofdmenu

Internationaal netwerker met Limburgse wortels

Wim Hupperetz nieuwe directeur Centre Ceramique, Kumulus, NHMM

Per 1 april gaat Wim Hupperetz aan de slag als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht (C3). Hij volgt hiermee interim directeur Maurits Haenen op, die sinds oktober 2020 aan het roer stond van de drie culturele instellingen en de transformatie van Kumulus muziekschool begeleidde.

Hupperetz (Beegden,1966) heeft eerder 16 jaar gewerkt bij het Limburgs Museum als conservator, hoofd publiekszaken en plaatsvervangend directeur en ruim 12 jaar als directeur bij het Allard Pierson te Amsterdam. Daar voltooide hij in 2020 hij de fusie van een erfgoedbibliotheek en een archeologisch museum, met een nieuwe positionering, verbouwing en herinrichting. Als adviseur was hij verbonden aan de Raad voor Cultuur, NWO en de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

Daarnaast is Wim Hupperetz als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Prachtige publieksplekken. Frans Bastiaens, wethouder Cultuur, is blij met de nieuwe directeur: “Met Wim Hupperetz halen we een directeur binnen met een groot (inter)nationaal netwerk. Daarnaast kent hij de stad, de regio en het vakgebied bijzonder goed. Met de juiste man op de juiste plek kunnen we de drie instellingen verder uitbouwen tot een toekomstbestendige en dynamische culturele ontmoetingsplek voor alle Maastrichtenaren maar ook voor de bezoekers aan onze stad.”.

Wim Hupperetz: “Ik zie er naar uit om met de collega’s in het Centre Ceramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum te gaan samenwerken. Het zijn prachtige publieksplekken waar de cultuur van Maastricht in de volle breedte aan bod komt. Als Limburger voel ik me hier thuis en zie ik ernaar uit Maastricht en het culturele netwerk hier nog beter te leren kennen.”.

Foto Gemeente Maastricht(Volgend nieuwsbericht) »