Roda JC Kerkrade heeft met 2-1 gewonnen van TOP Oss

Roda JC Kerkrade heeft met 2-1 gewonnen van TOP Oss. Guus Joppen scoorde voor rust de openingstreffer en Dylan Vente bezorgde de Limburgers tien minuten voor tijd de overwinning met zijn rake kopbal.

Zonder Richard Jensen en tegen oud-Roda JC-speler Roshon van Eijma begon Roda JC om 20.00 uur aan de wedstrijd tegen Top Oss. Het eerste gevaar was van de uitclub. Patrick Pflücke hield de bal lange tijd bij zich en besloot het uiteindelijk van ruime afstand te proberen. De Duitser zag dat doelman Norbert Alblas zijn schot tot hoekschop kon verwerken. Uit de hoekschop was Stefano Marzo dichtbij de openingstreffer, maar ook zijn schot werd gekeerd door Alblas. Het eerste gevaar van Top Oss kwam van het hoofd van Joshua Sanches. Zijn kopbal werd prima gepakt door Rody de Boer.

In de achttiende minuut komt de ploeg van Jurgen Streppel op voorsprong. Uit een hoekschop van Patrick Pflücke maakte Guus Joppen zijn eerste doelpunt in dienst van Roda JC. De centrale verdediger kwam hierbij in botsing met doelman Alblas, maar wist de bal toch over de doellijn te werken. De doelman van TOP Oss kwam er niet goed vanaf bij deze botsing. Hij moest worden vervangen. Na een periode van weinig kansen was het de thuisclub die zich meldde via Lion Kaak. De middenvelder ving op de rand van het strafschopgebied een afvallende bal op en schoot rakelings naast. Kort voor rust was het nog even oppassen voor de Limburgers toen Kay Tejan ver mocht komen. Zijn schot was gelukkig ongevaarlijk.

Na rust duurt het bijna tien minuten voor een beide teams gevaarlijk werd. Top Oss is de ploeg die de eerste kans van de tweede helft produceert. Sanches passeert Benjamin Bouchouari en probeert het in de korte hoek, maar via een Limburgs been gaat de bal naast het doel. Roda JC liet zich niet veel later ook voor het doel van invaller Lars van Meurs zien. Een snelle counter leidde tot een schot van Bouchouari. Dylan Vente kon zijn voet net niet tegen de afzwaaier van de middenvelder krijgen, waardoor de poging ver naast ging.

Na ruim een uur spelen voorkwam doelpuntenmaker Joppen met een voortreffelijke sliding dat Tejan de gelijkmaker kon binnentikken op aangeven van Jearl Margaritha. Niet veel later zit de bal er wel in. Uit een voorzet van Yannick Leliendal kopte Rick Stuy van den Herik de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 had Roda JC moeite om tot kansen te komen. De eerste mogelijkheid was er notabene voor centrale verdediger Daryl Werker, die nog voorin was na een hoekschop. Uit een voorzet van Bryan Limbombe kopte hij op doel,maar Van Meurs kon zijn poging vangen. Beide clubs gingen op zoek naar de voorsprong. Waar een schot van Van den Berg nog werd gepakt door Van Meurs kopte Vente niet veel later raak uit een voorzet van Limbombe en bracht de spits de Limburgers opnieuw op voorsprong. In het kwartier hierna hield Roda JC stand en nam het de drie punten mee terug naar Kerkrade.

Communicatie Roda JC en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie