Roda JC wint van directe concurrent De Graafschap

Roda JC Kerkade heeft in een sfeervol Parkstad Limburg Stadion met 2-0 gewonnen van De Graafschap. In de eerste helft scoorde Patrick Pflücke. Na rust kopte Dylan Vente de tweede treffer binnen.

In een goed gevuld Parkstad Limburg Stadion trapte Roda JC om 20.00 uur af voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Roda JC begon goed aan de wedstrijd. Het overwicht was voor de thuisploeg en dit drukte zich na tien minuten spelen uit in een voorsprong. Een voorzet van Dylan Vente werd niet goed verwerkt door Hidde Jurjus en Ted van de Pavert, waarna de doelman de bal naar Patrick Pflücke bokste. De Duitser nam goed aan op de borst en schoot de bal kiezelhard in het doel.

Een kleine tien minuten later was Roda JC weer gevaarlijk via de Duitser. Pflücke ontving de bal van Amir Absalem en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Jurjus voorkwam in de korte hoek de 2-0. De Graafschap was dreigend via Sam Hendriks, maar zijn poging werd geblokt door Guus Joppen. Aan de andere kant werd de bal bijna in eigen doel gewerkt. Na een voorzet van Stefano Marzo raakte Ted van de Pavert de bal verkeerd en verdween deze voor het doel van Jurjus langs. Ruim een halfuur gespeeld deed zich alweer de volgende kans voor de Limburgers voor. Bryan Limbombe ontdeed zich van zijn tegenstander en gaf de bal voor op Vente. De spits nam aan en schoot rakelings naast.

Kort voor rust overleeft Roda JC een hagelijke situatie voor het eigen doel om vervolgens razendsnel te counteren. Een prachtige pass van Van den Berg stuurde Limbombe diep. De vleugelaanvaller passeerde vervolgens zijn directe tegenstander, maar zag zijn schot met links gekeerd worden door Jurjus.

Na rust duurt het een kleine tien minuten voor het eerste gevaar zich aandient. Opnieuw probeert Pflücke het in de korte hoek, maar ook deze keert keert Jurjus zijn poging. Na een uur spelen liet de Duitser zich opnieuw zien. Ditmaal draaide de linkspoot een hoekschop bijna in één keer in het doel. Jurjus kon de bal nog net voor de lijn wegwerken.

Met nog twintig minuten te spelen leek Van den Berg, tot twee keer toe, de voorsprong te verdubbelen. Eerst schoot de middenvelder met links op de lat en tien seconden later met rechts. Één minuut later was het dan toch raak. Het was niemand minder dan onze topscorer die de voorsprong verdubbelde. Op aangeven van Pflücke kopte Vente de bal achter Jurjus.

De thuisclub leek na de 2-0 weer los en het scheelde niet veel of invaller Benjamin Bouchouari had op zeer fraaie wedstrijd de 3-0 gemaakt. De middenvelder nam een voorzet van Vente direct op de schoen en zag zijn schot maar net over de lat verdwijnen. Met nog tien minuten te spelen mocht Rody de Boer zich laten zien. De doelman pakte een schot van Sam Hendriks in de korte hoek. In de hoekschop die hieruit volgde schoot invaller Devin Haen op de lat. De rebound was voor Van de Pavert, maar zijn kopbal werd gepakt door De Boer.

Doordat Roda JC nog enkele kansen onbenut liet bleef het bij ‘maar’ 2-0. Een dikverdiende zege voor de ploeg van Jurgen Streppel.