Dames 1 van HC Nova met 3 punten terug uit Sittard

De dames gingen dit weekend samen met wat hulp van de meiden uit de B op pad naar Sittard, waar we mochten aantreden tegen Scoop Dames 1.

We wisten dat de wedstrijden tegen Scoop nooit makkelijk zijn en dat we kei hard moesten gaan werken om deze wedstrijd te winnen.  In het eerst kwart hadden we nog niet de volle druk, de passing verliep niet vlekkeloos en we konden elkaar nog niet helemaal vinden.

Een ding was zeker als we zo door bleven spelen, zouden we een tegen goal krijgen. En helaas gebeurde dat ook… Net voor de rust speelde Scoop onze keepster uit en maakte de 1-0.

Boos en gefrustreerd liepen we naar het kleedlokaal waar we even boos op onszelf mochten zijn en werd besproken dat we beter moesten doen om de wedstrijd weer onze kant op te draaien. We waren en samen van overtuigd dat als we net wat feller zouden spelen, we deze wedstrijd nog konden winnen!

Na de rust gingen we weer het veld op om te laten zien dat we beter konden. En na 10 minuten vechten voor de bal maakte Kaja #5 de goal voor ons en stond het 1-1!!! Dit was een grote motivatie om zo door te blijven gaan en dat gebeurde ook. We hadden flinke druk op Scoop en we konden elkaar weer vinden. De passing liep weer beter waardoor Kaja de kans kreeg om nog een keer te kunnen scoren en natuurlijk gebeurde dat ook. Met een niet normaal harde slag in het net maakte ze de 1-2 voor NOVA!! Met nog 5 min op de klok hebben we gewoon gedaan wat we hadden afgesproken en de wedstrijd uit eindelijk gewonnen met 1-2. Wat betekent dat we wederom onze koppositie hebben vast gehouden en nog altijd 3 punten los staan van de nummer 2.

Dinsdag staat weer een harde training op het programma, aangezien we deze week 2 keer op ons eigen mogen aantreden.

Vrijdag staat namelijk de welbekende Silvercup weer op het programma. Weert Dames 1 zal naar Nova komen voor een spannende wedstrijd. We starten om 20.30u en kunnen alle support gebruiken! De bar is open, de tap is aangesloten en de wijn staat koud, met andere woorden; BE THERE!!

Maar ook zondag spelen we weer thuis, tegen Horst Dames 1, dit op de tijd die jullie van ons gewend zijn, 12.45u! Elke wedstrijd is spannend en belangrijk, ongeacht de positie van onze tegenstander en zullen we ons elke week opnieuw moeten bewijzen.