Hoofdmenu

Gratis compost bij milieuparken start 24 maart 2022

Vanaf 24 maart 2022 kunnen inwoners van de Rd4-gemeenten een week lang gratis 1m³ compost per huishouden afhalen bij de Rd4-milieuparken. We verwachten compost te kunnen verstrekken t/m zaterdag 2 april, maar hierbij geldt wel zolang de voorraad strekt.

 

Met het uitdelen van compost bedanken Rd4, gemeenten en Attero jaarlijks iedereen voor de inspanning om GFT-afval en groenafval gescheiden aan te leveren. Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Praktische informatie.

De gratis compost kan vanaf donderdag 24 maart 2022 worden afgehaald bij de Rd4-milieuparken in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Margraten, Rijckholt, Schinnen en Vaals.

Neem een geldig legitimatiebewijs en je milieupas mee. Dit mag ook de digitale milieupas uit de Milieu App zijn.

De compost dient ter plekke geschept te worden. Daarom is het handig om zelf een schep mee te nemen en iets waar de compost in kan, zoals een emmer, kuip, stevige zak of aanhanger. Wanneer je de compost per aanhanger vervoert, vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen. Je riskeert anders onderweg een boete.

Per huishouden geldt een maximum van 1m³ compost. Voor het afhalen van compost geldt zolang de voorraad strekt.

Foto RD4