Hoofdmenu

Deroy Duarte is voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor het nationale elftal van Kaapverdië.

 De middenvelder van Fortuna Sittard ziet daarmee zijn sterke optredens in het geel-groen beloond ziet worden. De 22-jarige Rotterdammer meldt zich samen met ploeggenoot Lisandro Semedo bij het Afrikaanse land.

Duarte: “Het is een eer om uit te komen voor het land van mijn ouders, dat voelt enorm speciaal. Het is spannend, ik voel een gezonde spanning. Ik tref met Lisandro een ploeggenoot en er zitten meerdere jongens uit Nederland bij de nationale ploeg. Ik maak me dus niet druk om hoe ik opgevangen zal worden. Nu is het aan mij om mijn familie, waarvan nog een deel in Kaapverdië woonachtig is, trots te maken. Ik kijk enorm uit naar dat moment.”

Bondscoach Pedro Leitao Brito deed in het recente verleden al vaker een beroep op voetballers met Nederlandse roots. Elber Evora, Jeffry Fortes, Jamiro Monteiro, Garry Rodrigues en Lorenzo Fonseca ontvingen in het recente verleden eveneens een uitnodiging voor de nationale ploeg. Zij zagen allen, net als Duarte, het levenslicht in Rotterdam.

Kaapverdië komt de komende interlandperiode drie keer in actie. De eilandengroep speelt in Frankrijk de oefenwedstrijd tegen Guadeloupe (23 maart). Daarna reist de ploeg door naar het Spaanse Murcia voor vriendschappelijke wedstrijden tegen Liechtenstein (25 maart) en San Marino (28 maart).

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno