Zwak begin kost Sporting Heerlen de kop in Maastricht

Voor Sporting Heerlen stond er op donderdagavond 17 maart een inhaalduel op het programma in Maastricht tegen RKSV Heer. De ploeg uit Maastricht wist afgelopen zondag de derby tegen vv Scharn te winnen en wilde deze stijgende lijn natuurlijk voortzetten. Hetzelfde gold natuurlijk voor Sporting Heerlen dat won van vv Eijsden.

Heer overrompeld Heerlen in eerste kwartier.De ploeg uit Maastricht kwam overduidelijk veel scherper en alerter uit de kleedkamer dan de ploeg uit Heerlen. Na 10 minuten werd dit verschil dan ook op het scorebord duidelijk. Een voorzet vanaf rechts belandde op het hoofd van spits Lloyd Borgers die vogelvrij stond en de bal achter doelman Rik van Winkelhof kopte. Slechts 2 minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Een lage voorzet vanaf links ging aan iedereen voorbij en kon zo door Maxim Lumpens bij de tweede paal worden binnen gewerkt. Ook na de 2-0 was de koek nog niet op. Na slechts 17 minuten stond ook de 3-0 op het scorebord. Een hoge bal vanaf rechts werd door doelman Rik van Winkelhof verkeerd ingeschat en viel bij de tweede paal binnen. Sporting Heerlen wist op slag van rust de eer nog enigszins te herstellen. Een te korte terugspeelbal met het hoofd werd onderschept door Demsey Dowson en hij stiftte de bal over de uitkomende doelman heen, 3-1.

Tweede helft minder spectaculair. Na rust was het logischerwijs de bezoekende ploeg die opzoek ging naar een aansluitingstreffer. 10 minuten na de rust kreeg Demsey Dowson een opgelegde kans na een vloeiende aanval over de as. Hij verzuimde deze echter af te maken en schoof de bal voorlangs. RKSV Heer voetbalde natuurlijk een stuk minder een hanteerde in deze fase van de wedstrijd veel de lange bal. Sporting Heerlen werd in de laatste 10 minuten nog even kort gevaarlijk via diezelfde Demsey Dowson maar ook hier kwam geen doelpunt uit voort. Vlak voor tijd werd ook de thuisploeg nog een keer gevaarlijk. Een voorzet vanaf links werd echter van dichtbij op de lat gewerkt. Er vielen dus in de tweede helft geen goals meer en zo bleef het 3-1.

Zondag opnieuw richting Maastricht. Voor Sporting Heerlen staat komende zondag alweer de volgende uitwedstrijd in de hoofdstad op het programma. Vv Scharn is dan de tegenstander en Sporting Heerlen heeft hier eigenlijk 3 punten nodig om weg te blijven bij de onderste plaatsen.