Met de energie van twee overwinningen op rij ging de thuisploeg met een ongekende felheid van start. Het scorebord vermeldde minuut 1 toen de bal al in het net van de Valkenburgers lag. Van ruim 20 meter schoot Yannick Frijns de bal snoeihard tegen de touwen.

WDZ bleef aandringen, maar de defensie van de gasten gaf weinig of niets weg. Het offensief verflauwde en Walram kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. Tegen het half uur leken ze de gelijkmaker te scoren, maar een buitenspelpositie voorkwam de vreugde. In de 42e minuut gaf Marc Schröder een bekeken steekpass op Koen Brands. Deze omspeelde vakkundig de keeper en schoot beheerst binnen. De 2-0 voorsprong leek een mooi kussen voor de tweede helft.

Maar niets bleek minder waar, de gasten namen de felheid van de thuisploeg in de eerste helt nu in het tweede part volledig over en werden de bovenliggende partij. De jeugdige ploeg combineerde vlot, won veel duels en drong sterk naar voren aan. Maar voor het doel bleek toch de nodige spitsvondigheid te ontbreken. De mannen van trainer Martin Kremers knokten zich terug in de wedstrijd en tien minuten voor het einde kwam de geruststelling. Een inzet van Yannick Frijns caramboleerde via een Walram speler in het doel. In de 89e minuut scoorde Ralph Cornips de eretreffer. Vanaf de linker vleugel liet hij met een fraaie boogbal in de verre kruising WDZ keeper Bas de Vreede kansloos.

Tekst: Huub Schepers en Foto’s: René Flekken. voor meer foto’s klik op deze